Menu

PrixFintroPrijs Community

De PrixFintroPrijs Community brengt jonge kunstenaars samen

De PrixFintroPrijs geeft maar liefst 76.000 euro aan jonge, geëngageerde kunstenaars. Daarnaast bouwt Fintro een creatieve community uit, exclusief voor de finalisten van deze prijs. Artiesten en bedrijven bieden als Community Partners hun expertise en medewerking aan via mentorships, writers/artists in residence en zakelijke ondersteuning. De toelatingsvoorwaarden zullen bepaald worden door een community-reglement.

Bovendien wil de Community een creatieve hub worden waar onze jonge geëngageerde talenten inspiratie vinden en ideeën kunnen uitwisselen.

Partners PrixFintroPrijs Community editie 2021

LABIOMISTA, KOEN VANMECHELEN

LABIOMISTA is een unieke samenwerking tussen kunstenaar Koen Vanmechelen en de Stad Genk. Op de fundamenten van het mijnverleden en de oude dierentuin van Zwartberg ontplooit zich een permanent en evoluerend kunstwerk dat u uitnodigt, uitdaagt en inspireert. Het is een broedplek voor nieuwe ideeën en samenwerkingen. En het vormt een ontmoetingsplek voor alle soorten op deze wereld. Een tuin van orde enchaos, een arena van cultuur en natuur. Vanmechelens wonderlab.

Labiomista biedt:

  • Mentorship
  • Artist in Residence
Lees hier meer over Labiomista in Genk.

Wat het Huis van Herman Teirlinck biedt:

Herman Teirlinck was één van de meest veelzijdige culturele figuren uit de vorige eeuw. Met zijn oeuvre en vernieuwende kracht als inspiratiebron, zijn engagement en zijn aandacht voor de gemeenschap, kreeg zijn huis in 2017 - 50 jaar na zijn overlijden - een nieuwe bestemming: een ontmoetingsplek voor schrijvers, artiesten, lezers, wandelaars. Het huis en de tuin zijn een parel, een nieuw cultureel ijkpunt voor Beersel en ver daarbuiten, met als inzet gemeenschapsvorming, artistieke uitwisseling en culturele gastvrijheid.

Wat het Huis van Herman Teirlinck biedt:

  • Artist in Residence
Lees hier meer over het Huis van Herman Teirlinck in Beersel.

EMBRACE: SPACE FOR ART, CREATION, AND REGENERATION

Embrace is een internationale organisatie die steun, ruimte, tijd en zuurstof biedt aan visionaire mensen uit de kunst, wetenschappen, klimaatbescherming en mensenrechten. Met haar wereldwijde residenties brengt ze deze ‘beschermers van cultuur, natuur, humanisme en democratie’ samen in een afgelegen, serene omgeving. Plekken waar creativiteit, curiositeit, engagement en open dialoog vrij spel krijgen. Om vanuit desynergie tussen denkers en doeners een sterker zelfbewustzijn en betere wereld te creëren.

Wat biedt Embrace:

  • Artist in Residence
  • Op een unieke locatie: Breachacha Castle, Isle of Cole, Schotland

Lees hier meer over Embrace: space for art, creation, and regeneration.

ALBA, HUIS VAN GEDEELDE TALENTEN

Met het artistieke project ‘Alba’ blaast Mélanie de Biasio nieuw en ontluikend leven in het oude Consulaat van Italië in Charleroi. Het huis is een warme ontmoetingsplek en oplaadpunt voor kunstenaars die aan de dageraad van iets nieuws staan. Waar ieders talenten elkaar kruisen, aanraken en misschien zelfs verstrengeld geraken. Om van daaruit samen, in alle vrijheid onontgonnen en onverwachte artistieke wegen te verkennen.

Wat biedt l’Alba:

  • Writer in Residence
Lees hier meer over Alba in Charleroi. 

MARX VAN RANST VERMEERSCH & PARTNERS (MVVP)

MVVP is een full-service advocatenkantoor met ruime ervaring in de creatieve en culturele wereld, o.m. op het gebied van intellectuele eigendomsrechten, media- en entertainmentrecht. Tot haar cliënteel behoren kunstenaars en artiesten, maar ook uitgevers, platenlabels, TV- en filmmaatschappijen, fotoagentschappen, theater- en dansgezelschappen, kunstgalerijen en maatschappijen voor collectief auteursrechtenbeheer. MVVP wil aanstormend talent graag wegwijs maken in het juridische labyrint van deze boeiende sectoren.

Wat biedt MVVP:

  • Webinars over copyright en contracten

Lees hier meer over MVVP in Brussel.