Menu

Fintro Prijs Spannend Boek

De prijs voor beginnend literair talent

De Fintro Prijs Spannend Boek

Fintro wil een ruggensteun zijn voor beginnende schrijvers en lanceerde in 2018 een nieuwe Nederlandstalige literaire prijs: de Fintro-Prijs Spannende boeken. De prijs is een onderscheiding die op initiatief van Fintro en Boek.be en in samenwerking met Standaard Uitgeverij en Creatief Schrijven, wordt uitgereikt aan het beste oorspronkelijk Nederlandstalig literaire manuscript - genre spannende boek - van een Vlaamse auteur wiens werk nooit eerder werden uitgegeven.

“Fintro zet met plezier de schouders onder deze nieuwe prijs die kansen schept voor beginnende schrijvers, en die hen helpt de verbinding te leggen met een groot publiek. Als échte-mensenbank die consequent investeert in relaties luisteren onze zelfstandige agenten elke dag naar de vele verhalen en dromen van ondernemende Belgen. Al werken we met cijfers, het zijn de mensen én hun verhalen die echt tellen.” Luc Keppens, CEO Fintro.

De winnaar van de Fintro Prijs, editie 2018, werd bekendgemaakt tijdens de vooropening van “la Foire du Livre” te Brussel op 13 februari 2019, waar in 2019 Vlaanderen eregast is. Het winnend manuscript “Om dringende reden” van Peter Franck zal dankzij de financiering van Fintro uitgegeven worden in boekvorm en voor het eerst te koop zijn op de Boekenbeurs editie 2019 in Antwerpen . De winnaar krijgt tevens een geldprijs van 1.000 EUR. Toni Coppers , voorzitter van de jury, ambassadeur van de Fintro Prijs en bekende misdaadauteur roemt het boek van Peter Franck : “De eerste editie van de Fintro Prijs was een schot in de roos. Het bekroonde manuscript is een sterk en spannend verhaal van een debutant waar we in de toekomst nog van zullen horen. Ik heb er alle vertrouwen in dat deze literaire prijs een vaste waarde wordt. ”