Menu

Overschrijvingen

Europese overschrijvingen in euro

Met een overschrijving in euro doet u betalingen aan een begunstigde in Europa. Daarvoor hebt u enkel diens IBAN-rekeningnummer nodig. Doet u een overschrijving naar een rekening bij dezelfde bank? Dan staat het geld er nog dezelfde dag op.

Sparen was nog nooit zo eenvoudig met Easy Save. Telkens als u met uw debetkaart betaalt, rondt Easy Save het bedrag af tot de euro erboven. Het verschil wordt op uw spaarrekening gestort.

Internationale overschrijvingen

Wilt u een overschrijving doen in een andere munt dan de euro en naar een land buiten SEPA, de Europese betalingszone? Met de functie 'Internationale overschrijving' kunt u eenvoudig en snel een internationale overschrijving of cheque invoeren. Voor internationale overschrijvingen aan een begunstigde buiten de eurozone hebt u de BIC (Bank Identifier Code - ook Swift-adres genoemd) van de bank van de begunstigde nodig.

Instantoverschrijvingen via Fintro Easy Banking App

Vergat u een rekening te betalen? Geen probleem, via instantoverschrijvingen op Fintro Easy Banking App stort u het gewenste bedrag in enkele seconden op de rekening van de begunstigde. 24/7, zelfs in het weekend en op feestdagen. Concreet? Heel makkelijk: vink ‘instantoverschrijving’ aan onder ‘uitvoeringsdatum’.

Instantoverschrijven is vandaag  mogelijk tussen alle deelnemende Belgische Banken. Per verrichting vanaf een privérekening kost een instantoverschrijving 0,60 euro (incl. btw), voor overschrijvingen vanaf professionele rekeningen bedraagt het 1,50 euro (excl. btw). De totale dagelijkse limiet voor uitgaande verrichtingen bedraagt 1.000 euro per rekening. Voor binnenkomende verrichtingen is er geen limiet.

Gewone overschrijvingen blijven gratis.

Handig om weten

U doet uw overschrijving waar en wanneer u wilt