Menu

Ondernemers en ondernemingen: we zijn er voor u

Maatregelen voor nieuwe aanvragen van professionele kredieten

Het koninklijk besluit van 14 april 2020 geeft de banken het groene licht om nieuwe kredieten te verstrekken aan zelfstandigen, kmo’s en bedrijven die liquiditeitsproblemen ondervinden tijdens de coronacrisis. De federale overheid trekt daarvoor 50 miljard euro uit als staatsgarantie.

Wenst u een kredietaanvraag in te dienen? Met deze simulatie in Excel kunt u snel uw liquiditeitstekort en uw kredietbehoefte berekenen.

Voor hulp bij het invullen van de berekeningstool en advies op maat van uw specifieke situatie, neem contact op met uw vertrouwde Fintro-agent.

Maatregelen voor lopende kredieten

Zoals aangekondigd op 22 maart van dit jaar hebben de banken, de Nationale Bank van België en de minister van Financiën een akkoord gesloten om financiële steun te bieden aan Belgische bedrijven en particulieren die moeilijkheden ondervinden door de coronacrisis.

Op 31 maart 2020 heeft de overheid en de financiële sector een akkoord bereikt rond de voorwaarden en de praktische modaliteiten van de verschillende maatregelen.

Met betrekking tot professionele kredieten, kunt u, als u een niet-financiële onderneming, een kmo, een zelfstandige of een vzw bent en moeilijkheden ondervindt door de coronacrisis, uitstel van kapitaalsaflossingen van kredieten aanvragen voor een periode van 6 maanden. Alle informatie, voorwaarden en praktische details vindt u in dit document.

U kunt sinds woensdag 1 april uw Fintro-agent contacteren om uw situatie te analyseren en uw aanvraag in te dienen.

Subsidies

Overheidssteun voor ondernemers en ondernemingen

Het coronavirus treft niet alleen de samenleving maar heeft ook een sterke economische impact op zowat alle ondernemers, ondernemingen en sectoren. Uw bank maakt u graag wegwijs in het kluwen van lokale, nationale en internationale subsidies en steunmaatregelen, die deze impact draagbaar moeten maken.

Verhoging limieten contactloos betalen

Contactloos betalen

Gezien de huidige context is contactloos betalen heel belangrijk. Uw klant betaalt u door zijn debet- of kredietkaart vlakbij uw terminal te houden. Als hun aankoop een bepaald bedrag niet overschrijdt, hoeven ze niet eens het toetsenbord van uw terminal aan te raken om hun pincode in te voeren. Zero contact.

Om het aantal transacties zonder pincode aan te moedigen, is vanaf 14 april het maximumbedrag per transactie verhoogd 50 euro (vroeger was het 25 euro). Voor elke aankoop voor een bedrag dat kleiner of gelijk is aan 50 euro is geen pincode meer nodig. Hetzelfde geldt voor het cumulatieve bedrag: opeenvolgende betalingen kunnen oplopen tot een totaalbedrag van 100 euro (vroeger 50 euro) zonder pincode. Boven 100 euro moet uw klant zijn code wel intikken.

Vandaag is het ook mogelijk om contactloos te betalen met een smartphone en een smartwatch. Al wat u nodig hebt is een betaalterminal. Welke contactloze betaalmethoden biedt u uw klanten aan?

Contactpersonen

Uw Fintro-kantoor is bereikbaar. Op afstand en op afspraak.

Uw gezondheid en die van onze medewerkers staat bij ons centraal, naast de continuïteit van onze dienstverlening. Daarom geven wij, zoals de federale regering aanraadt, de voorkeur aan bankieren op afstand.

Vanaf 25 mei kunt u, uitsluitend na afspraak, in uw kantoor terecht en dit tijdens de gebruikelijke openingsuren.

Bent u ondernemer?

Hebt u vragen of maakt u zich zorgen rond de financiële gevolgen van de coronacrisis voor uw professionele activiteit?

Neem contact op met uw Fintro-agent voor een afspraak op afstand. Hij staat voor u klaar met een luisterend oor en de juiste expertise, zodat u samen naar concrete oplossingen kunt zoeken om deze moeilijke periode te overbruggen.

Onze oplossingen voor online en mobiel bankieren