Menu

Samen investeren in een duurzame toekomst

Het label “Towards Sustainability”, een initiatief van Febelfin

Fintro is trots dat wij niet minder dan 76 beleggingsoplossingen, beheerd door BNP Paribas Asset Management, mét het label “Towards Sustainability”, ook wel het “Febelfin” label genoemd, aanbieden aan onze klanten.

Dankzij de norm en vooral het Febelfin-duurzaamheidslabel kunnen onze klanten nu zeker zijn dat ze niet beleggen in schadelijke activiteiten, maar alleen in ondernemingen met een expliciete duurzaamheidsstrategie en een transparant beleid rond onderwerpen die de publieke opinie beroeren, zoals bijvoorbeeld kernenergie.

76 van onze beleggingsoplossingen dragen het label “Towards Sustainability” 

De certificering van deze 76 oplossingen is een verdere erkenning van de duurzame strategieën en acties van de BNP Paribas-groep.

Sinds 2015 is haar engagement voor Maatschappelijk Verantwoord Beleggen (MVB) gebaseerd op een transparante strategie voor een duurzamere wereld voor iedereen. Lees hieronder meer.

Een positieve impact op milieu en maatschappij

Met deze strategie hebben we meer dan 180.000 klanten overtuigd en halen we een marktaandeel van ruim 25%.

Dit is maar één facet, want duurzame beleggingen hebben ook een behoorlijke positieve impact op milieu en maatschappij.

Duurzaam beleggen zit in ons DNA

Wij begrijpen dat u een positieve impact wilt als u belegt. Dankzij ons gevarieerd beleggingsaanbod hebt u de mogelijkheid om te beleggen met een impact volgens uw waarden en belangen.

Beleggen met een positieve impact op de planeet

Luchtvervuiling, klimaatverandering, uitputting van sommige fossiele bronnen: de wereld staat voor grote uitdagingen. Door maatschappelijk verantwoord te beleggen maakt u het verschil. Lees hieronder meer.

Duurzaamheid, transparantie, maatschappelijk engagement: de 3 selectiecriteria van onze partners 

Best-in-class : de beste ondernemingen

De best-in-class aanpak betekent dat beheerders die bedrijven kiezen die het best presteren in hun sector op het gebied van milieu, maatschappij en goed bestuur.

Met uw beleggingen ondersteunt u ondernemingen die hun energiekosten verlagen, innoveren in duurzaamheid, hun impact op het milieu beperken en producten en diensten aanbieden die bijdragen tot een betere wereld.

De thematische aanpak: de trends van de toekomst

De beheerders geven de voorkeur aan bedrijven die werken rond belangrijke maatschappelijke en ecologische thema's. Zo belegt u in:

  • waterzuivering;
  • recyclage;
  • hernieuwbare energie;
  • gezondheid;
  • gendergelijkheid;
  • microkredieten;
  • solidaire economie…

We sluiten onethische bedrijven en sectoren uit

Met de beleggingsoplossingen die we op de markt brengen, willen we alleen bedrijven ondersteunen die een positieve impact hebben op de maatschappij en het milieu.

Ondernemingen die de waarden van de groep BNP Paribas niet naleven, sluiten we systematisch uit van onze financieringsactiviteiten, met name in de sectoren steenkool, palmolie, defensie en niet-conventionele brandstoffen bijvoorbeeld.

3 redenen om te kiezen voor duurzaam beleggen met Fintro

Maatschappelijk verantwoord beleggen is een win-winsituatie voor iedereen.

Enkele voordelen op een rij:

  1. U diversifieert uw portefeuille, door de vele (thematische) facetten van duurzaam beleggen.
  2. U profiteert van potentieel aantrekkelijke rendementen.
  3. U belegt in ondernemingen die nu al gericht zijn op de toekomst.

Wilt u meer weten over het “Towards Sustainability” label ?

Dit label is een kwaliteitsnorm onder toezicht van het Central Labelling Agency van het Belgische SRI Label (CLA). Om aan deze norm te voldoen, moeten financiële producten aan een aantal minimumeisen inzake duurzaamheid voldoen, zowel wat de portefeuille als wat het beleggingsproces betreft.