Online bankieren

#
Wist u dat…
  • u met Fintro Easy Banking App uw bank altijd bij de hand heeft?
Download Fintro Easy Banking App

Aan uw zijde

#
Wist u dat…
  • u met Fintro Easy Banking App uw bank altijd bij de hand heeft?
Download Fintro Easy Banking App

Online bankieren

  • Vraag het aan Fintro
#
Wist u dat…
  • u met Fintro Easy Banking App uw bank altijd bij de hand heeft?
Download Fintro Easy Banking App

Aan uw zijde

#
Wist u dat…
  • u met Fintro Easy Banking App uw bank altijd bij de hand heeft?
Download Fintro Easy Banking App

PARTICULIEREN

En de winnaars van de PrixFintroPrijs 2023 zijn...

De winnaars van de derde PrixFintroPrijs werden bekendgemaakt op een feestelijke avond in Brussel, op xx xxxxx 2023. De juryleden kozen een winnaar per categorie. Die kreeg 10.000 € (incl. BTW). De nummers twee en drie kregen ieder 2.000 € (incl. BTW), net als de vijf winnaars van een Publieksprijs.

Persbericht over de prijsuitreiking van xx/xx/2023.

Et les lauréats 2022 sont...

Les noms des lauréats de la deuxième édition du PrixFintroPrijs ont été dévoilés à l’occasion d’une cérémonie organisée à Bruxelles le 20 octobre 2022. Les membres du jury ont élu un gagnant par catégorie qui repart ainsi avec 10 000 € (TVAC). Les 2e et 3e finalistes reçoivent chacun 2 000 € (TVAC) ; les cinq gagnants du Prix du public remportent 2 000 €* chacun.

Communiqué de presse Cérémonie de remise des prix 20/10/2022

Vijf categorieën

De PrixFintroPrijs telt 5 categorieën: Nederlandstalige literatuur, Franstalige literatuur, Beeldende kunsten, Dans en Theater, Film en Fotografie. In elke categorie krijgt de winnaar 10.000 € (incl. BTW). De nummers twee en drie krijgen ieder 2.000 € (incl. BTW).

Nederlandstalige literatuur

Originele Nederlandstalige literaire werken in eender welk genre, inclusief theaterstukken, libretto’s, podcasts en blogs.

Franstalige literatuur

Originele Franstalige literaire werken in eender welk genre, inclusief theaterstukken, libretto’s, podcasts en blogs.

Beeldende kunsten

Artiesten van wie minstens een werk is opgenomen in de collectie of een tentoonstelling van een museum, een galerij of een erkend festival.

Dans en Theater

Choreografen, dansers en theatermensen, in alle genres.

Film en Fotografie

Regisseurs, cameramensen, scenaristen van een origineel werk, van wie minstens een werk is opgenomen in de collectie of een tentoonstelling van een museum, een galerie, of een erkend festival.

De Publieksprijs

Ook het publiek kan stemmen op een artiest naar keuze. De winnaar krijgt een FNAC-bon.

Indrukwekkende ambassadeurs

Een aantal gerenommeerde artiesten steunen de PrixFintroPrijs in hun discipline, en zorgen voor een maximale visibiliteit.

VIDEO
Koen Vanmechelen
Conceptueel Belgisch kunstenaar. Zijn meest bekende project is het Cosmopolitan Chicken Project, een wereldwijd kruisingsprogramma met nationale en regionale kippenrassen.
Hans Op de Beeck
Belgisch multidisciplinair beeldend kunstenaar. Internationaal bekend door zijn grootschalig opgevatte installaties met prozaïsche maar poëtisch vertaalde onderwerpen.
Luc en Jean-Pierre Dardenne
Belgische regisseurs, wereldwijd vermaard met hun aangrijpende, maatschappelijk geëngageerde films. Hebben een opmerkelijk oeuvre uitgewerkt en worden beschouwd als grote vertegenwoordigers van de Europese geëngageerde film.
Geneviève Damas
Bekende actrice, regisseur en auteur. Als artiest ook verbonden aan het Théâtre Les Tanneurs. Behaalde de ‘Prix des Cinq Continents de la Francophonie’ en de ‘Prix Victor Rossel’ voor haar eerste roman ‘Si tu passes la rivière’ (uitgeverij Luce Wilquin, 2011). Haar laatste roman, ‘Jacky’, (Gallimard, 2021) kreeg de ‘Prix d’Honneur Filigranes 2021’.
VIDEO
David Courier
Cultuurjournalist voor de Brusselse zender BX1. Romanist van opleiding, was altijd gepassioneerd door boeken en de podiumkunsten. Stond ook aan de wieg van TV- programma’s zoals ‘Le courrier recommandé’, gewijd aan podiumkunsten (theater, dans, circus,…). Leidt ook regelmatig ‘bords de scènes’ en gesprekken na optredens tussen publiek en artiesten.
Michaël R. Roskam
Belgisch filmregisseur die in 2011 ‘Rundskop’ regisseerde, zijn eerste langspeelfilm die meteen een Oscarnominatie in de wacht sleepte.
Warre Borgmans
Alom bekend Vlaams acteur. Lange carrière in het theater, maar ook op het kleine scherm te zien in veel series, zoals ‘Windkracht 10’, ‘Het eiland’, ‘Kulderzipken’ en ‘Stille Waters’. En in langspeelfilms als de ‘Blinker’-films, ‘Team Spirit 2’ en ‘Buitenspel’.
Maxime Storms
Acteur en theatermaker. Richtte in 2010 met Katrien Valckenaers het gezelschap Ballet Dommage op. Hun voorstellingen, absurd en bevreemdend, gaan de grenzen van het theater te buiten maar verliezen de band met de realiteit niet. In de herkenbare verhalen zit steeds een sprankje troost of hoop. Maxim Storms won in 2021 de PrixFintroPrijs – Bewegende Kunst.

Reglement PrixFintroPrijs

  • Reglement PrixFintroPrijs 2023
  • Reglement preselectie PrixFintroPrijs 2023

Reglement Publieksprijs

  • Reglement stemming (weldra beschikbaar)
  • Reglement Publieksprijs (weldra beschikbaar)