Online bankieren

#
Wist u dat…
 • u met Fintro Easy Banking App uw bank altijd bij de hand heeft?
Download Fintro Easy Banking App

Aan uw zijde

#
Wist u dat…
 • u met Fintro Easy Banking App uw bank altijd bij de hand heeft?
Download Fintro Easy Banking App

Online bankieren

 • Vraag het aan Fintro
#
Wist u dat…
 • u met Fintro Easy Banking App uw bank altijd bij de hand heeft?
Download Fintro Easy Banking App

Aan uw zijde

#
Wist u dat…
 • u met Fintro Easy Banking App uw bank altijd bij de hand heeft?
Download Fintro Easy Banking App

SPAREN EN BELEGGEN

Samen investeren in een duurzame toekomst

Het “Towards Sustainability”-label, een initiatief van Febelfin

BNP Paribas Fortis is trots dat wij meer dan 125 beleggingsoplossingen, beheerd door BNP Paribas Asset Management of AG Insurance, mét het ‘Towards Sustainability’-label, ook wel het ‘Febelfin’-label genoemd, aanbieden aan onze klanten.

Dankzij dit duurzaamheidslabel, ontwikkeld op initiatief van Febelfin (Belgische federatie van de financiële sector), kunnen onze klanten nu zeker zijn dat ze niet beleggen in schadelijke activiteiten, maar alleen in ondernemingen met een expliciete duurzaamheidsstrategie en een transparant beleid rond onderwerpen die de publieke opinie beroeren, zoals bijvoorbeeld kernenergie.

Meer dan 125 beleggingsoplossingen dragen het label

De certificering van deze talrijke beleggingsoplossingen, is een verdere erkenning van de duurzame strategieën en acties van de BNP Paribas-groep. Sinds 2015 is haar engagement voor duurzaam en verantwoord beleggen gebaseerd op een transparante strategie voor een duurzamere wereld voor iedereen.

Een positieve impact op milieu en maatschappij

Met deze strategie hebben we meer dan 180.000 klanten overtuigd en halen we een marktaandeel van ruim 25%. Vertaald naar beleggingsvolumes, vertegenwoordigt ons duurzame en verantwoorde aanbod nu ongeveer 17,73 miljard euro.

Dit is maar één facet, want duurzame en verantwoorde beleggingen hebben ook een behoorlijke positieve impact op milieu en maatschappij.

Duurzaam en verantwoord beleggen zit in ons DNA

Wij begrijpen dat u een positieve impact wilt als u belegt. Dankzij ons gevarieerd beleggingsaanbod hebt u de mogelijkheid om te beleggen met een impact volgens uw waarden en belangen.

Beleggen met een positieve impact op de planeet

Luchtvervuiling, klimaatverandering, uitputting van sommige fossiele bronnen: de wereld staat voor grote uitdagingen. Door duurzaam en verantwoord te beleggen maakt u het verschil. Lees hieronder meer.

DE 3 SELECTIECRITERIA VAN ONZE PARTNERS

Duurzaamheid, transparantie en maatschappelijk engagement

Best-in-class: de beste ondernemingen

De best-in-class aanpak betekent dat beheerders die bedrijven kiezen die het best presteren in hun sector op het gebied van milieu, maatschappij en goed bestuur.

Met uw beleggingen ondersteunt u ondernemingen die hun energiekosten verlagen, innoveren in duurzaamheid, hun impact op het milieu beperken en producten en diensten aanbieden die bijdragen tot een betere wereld.

De thematische aanpak: de trends van de toekomst

De beheerders geven de voorkeur aan bedrijven die werken rond belangrijke maatschappelijke en ecologische thema's. Zo belegt u in:

 • waterzuivering
 • recyclage
 • hernieuwbare energie
 • gezondheid
 • gendergelijkheid
 • microkredieten
 • solidaire economie
Geïnteresseerd? Contacteer uw adviseurMaak een afspraak

We sluiten onethische bedrijven en sectoren uit

Met de beleggingsoplossingen die we op de markt brengen, willen we alleen bedrijven ondersteunen die een positieve impact hebben op de maatschappij en het milieu.

Meer weten?

Dit label is een kwaliteitsnorm onder toezicht van het Central Labeling Agency van het Belgische SRI Label (CLA). Om aan deze norm te voldoen, moeten financiële producten aan een aantal minimumeisen inzake duurzaamheid voldoen, zowel wat de portefeuille als wat het beleggingsproces betreft.