Een woning of school vinden

Een woning of school vinden
Een woning of school vinden

Bij uw aankomst in een nieuw land moet u vaak ook nieuwe gewoontes aannemen, nieuw houvast zoeken en heel wat formaliteiten vervullen. We weten hoe ingewikkeld dat wel kan zijn. Daarom hebben wij voor u heel wat praktische tips en financiële oplossingen op maat. Onze diensten voor expats zijn speciaal ontwikkeld om u een vlotte overgang te garanderen.

 • Een woning vinden
  In het begin van uw verblijf in België wilt u waarschijnlijk liever huren. Dat is de flexibelste oplossing als u niet weet hoelang uw opdracht hier juist zal duren of als u zich niet op lange termijn wilt vastzetten.
  Kijk in onze checklist hieronder na of alles in orde is voor uw aankomst:
   • De eigenaar zal u een huurwaarborg vragen. Daarvoor stort u twee maanden huur op een geblokkeerde spaarrekening.
   • Is uw woning verzekerd? Een woningverzekering is de compleetste dekking.
   • Open een doorlopende opdracht om uw huur te betalen. Dat is de makkelijkste en snelste oplossing om uw huur altijd op tijd te betalen.

   

  Maar misschien vindt u wel een leuk huis in de rand van Brussel? Als u de stap wilt wagen om een onroerend goed in België te kopen, beantwoorden wij graag al uw vragen. Meer informatie over de kredieten, de fiscale impact en de oplossingen op maat die wij u aanreiken, vindt u via deze link.

   

  Wat u moet weten als u in België komt wonen site externe (in het Engels).

  Artikel "Buying a home is more than a mortgage" (in het Engels).

 • Een school vinden

  U wilt alleen het beste voor uw kinderen. Voor hen een school kiezen in België is een belangrijke stap. Er zijn heel wat scholen en u zult er waarschijnlijk een aantal bezoeken voordat u een keuze maakt.

   

  Lees het artikel ‘How to choose a school' (in het Engels).

   

  Wilt u uw kinderen graag wat meer verantwoordelijkheid geven door hen met geld te leren omgaan? Wij bieden een hele reeks producten die prima passen bij hun leeftijd en budget: een jongerenrekening voor kinderen jonger dan 18 jaar en een Hello4You Rekening voor jongeren tussen 18 en 28 jaar.

   

  En om hun een nog betere start in het leven te geven, kunt u voor hen een kapitaal opbouwen met het Junior Invest Plan*, een levensverzekering (tak 21) van AG Insurance, en het Junior Futur Plan*, een beleggingsplan (combinatie tak 21 en 23) van AG Insurance.

   

*Dit betreft een verzekeringsproduct van AG Insurance, aangeboden door BNP Paribas Fortis
AG Insurance nv – E. Jacqmainlaan 53, B-1000 Brussel – RPR Brussel – BTW BE 0404.494.849 – www.aginsurance.be site externe  Verzekeringsonderneming toegelaten onder code 0079, onder toezicht van de Nationale Bank van België, de Berlaimontlaan 14, 1000 Brussel BNP Paribas Fortis NV, Warandeberg 3, B-1000 Brussel – RPR Brussel – BTW BE 0403.199.702, ingeschreven onder het nr. 25.879A bij de FSMA, Congresstraat 12-14, 1000 Brussel, en handelt als verbonden verzekeringsagent van AG Insurance nv

Dit document bevat algemene informatie over de Top Familiale. De juiste omvang van de waarborgen vindt u in de Algemene Voorwaarden.