Flexinvest en duurzaam beleggen in tijden van grote volatiliteit

 

 

Met Flexinvest bouwt u een beleggingsportefeuille op met stortingen vanaf 30 EUR per maand. Zo kunt u, gespreid in de tijd, posities in fondsen opbouwen tot het streefgewicht dat de bank adviseert.

 

Wie met een groot bedrag ineens instapte op de piekkoersen van de eerste jaarhelft, kijkt uiteraard tegen een teleurstelling aan. Maar dat moeten we relativeren: de opdoffer is eerder psychologisch dan beleggingstechnisch. Beleggen doet u immers voor een aantal jaren met geld dat u voor langere tijd kunt missen. Een verlies van nu wordt in de regel méér dan goedgemaakt door de winsten van later.

 

 

Wie in dezelfde periode met Flexinvest begon, liep niet het risico met een groot bedrag in te stappen op topkoersen en realiseerde een betere gemiddelde aankoopkoers. Zakten de koersen in na uw eerste aankopen, dan was er geen man overboord. Bij elke volgende maandelijkse aankoop verwierf u immers meer deelbewijzen voor hetzelfde bedrag waardoor de gemiddelde aankoopprijs daalde. Plus: u zit met een groter aantal deelbewijzen op de eerste rij als de uiteindelijk onvermijdelijke koersherneming start. Maar wij onderschatten uiteraard de psychologische factor niet: ook Flexinvest-getrouwen kennen de verleiding om hun Flexinvest(en) stop te zetten bij volatiele markten, terwijl Flexinvest net dan zijn grootste meerwaarde bewijst.

 

 

Met Flexinvest intelligent spreiden in de tijd

 

Flexinvest is niet zelf een belegging maar een slim transportmiddel dat geld vervoert naar zijn uiteindelijke beleggingsbestemming. Dat zijn in de regel strategiefondsen maar u kunt een Flexinvest koppelen aan alle fondsen uit ons aanbod die geen vaste einddatum hebben. En daar horen beslist ook duurzame fondsen bij.

 

Vergeet bovendien niet dat u tot 5 Flexinvesten kunt openen. Wie een deel van zijn belegbare geld duurzaam wil beleggen, verbindt bijvoorbeeld 1 of 2 Flexinvesten aan een duurzaam beleggingsfonds en volgt de resultaten op een voldoende lange tijd op.

 

Wilt u meer weten over de duurzame fondsen die als doelfonds van Flexinvest kunnen dienen, dan kunt u steeds advies vragen aan uw Fintro-agent.