Gouden Boekenuil wordt Fintro LiteratuurprijsIn het kader van zijn partnership met Boek.be is het Fintro-netwerk van 300 zelfstandige bankagenten al enkele jaren sponsor van de literatuurprijs ‘Gouden Boekenuil'. Er zijn immers heel wat raakvlakken tussen een boek en de twee hoofdwaarden van Fintro, professionalisme en nabijheid. Met het partnership onderstreept Fintro de persoonlijke band en het intieme karakter dat een boek met de lezer nastreeft.

 

De ‘Gouden Boekenuil' begint aan een nieuw hoofdstuk. Fintro en Boek.be hebben de handen in elkaar geslagen om de meest prestigieuze literatuurprijs van het land een nieuw elan te geven. Net zoals de Fintro-bankagenten dicht bij hun klanten willen staan, zo wil de Fintro Literatuurprijs dichter bij de Vlaamse lezer staan. Eigentijdse Nederlandstalige literatuur bij een zo breed mogelijk publiek onder de aandacht brengen, dat is de ambitie.

 

De Fintro Literatuurprijs blijft bestaan uit twee onderscheidingen. De Vakjury, met als voorzitter Kathleen Cools, kent de prijs van de vakspecialisten toe. Daarnaast mag een Lezersjury, bestaande uit 100 lezers met als voorzitter Adil El Arbi, een eigen prijs uitreiken. Bovendien kan iedereen – dus niet enkel de 100 lezers van de Lezersjury – de beoordelingen op het discussieforum evalueren en meediscussiëren. Op die manier krijgt iedereen die dat wil een stem in één van de meest prestigieuze Nederlandstalige literatuurprijzen.

 

Inschrijven voor de Lezersjury

Vanaf 31 oktober kan men inschrijven voor de Lezersjury 2016 op de nieuwe website fintroliteratuurprijs.be, en er meteen alles over de vernieuwde prijs ontdekken. Maar bezoekers van de Boekenbeurs kunnen zich ook inschrijven voor de Lezersjury op de Fintro-stand in hal 4 (406).