Mobiel betalen: wat kan anno 2016?

Smartphones worden vandaag massaal ingezet om te internetten, maar mobiele betalingen staan voorlopig nog op een laag pitje. Slechts 16% van de Belgen geeft aan af en toe met zijn smartphone te betalen, en amper 5% betaalt altijd mobiel indien mogelijk. Ter vergelijking: in sommige Aziatische landen doet bijna één op de drie inwoners dat al.

 

De Fintro Easy banking-app
Weet eerst en vooral dat u met de Fintro Easy banking-app  op elk moment en overal uw rekeningen en kaarten kunt beheren, overschrijvingen doen maar ook uw beleggingen consulteren. De app is beschikbaar voor Android en iOS.

 

De Bancontact-app
Wilt u een vriend of collega mobiel betalen? Dat kan via de gratis Bancontact-app. Het volstaat dat de persoon die betaalt en diegene die de betaling ontvangt allebei de app geïnstalleerd en geactiveerd hebben. Ze hoeven niet noodzakelijk klant bij dezelfde bank te zijn. De eigenlijke transactie gebeurt via een QR-code die moet ingescand worden. Betalen via de Bancontact-app kan tussen personen, maar ook sommige handelaars laten u daarmee al betalen in hun winkel. Dat kan bijvoorbeeld sinds kort in alle vestigingen van Colruyt, en in een pilootwinkel van Delhaize. ‘Afhankelijk van de resultaten zal mobiel betalen ook uitgebreid worden naar andere vestigingen', klinkt het daar.

 

De PayPal-app
PayPal kent u wellicht als onlinebetaalsysteem, maar er bestaat ook een mobiele PayPal-app die u eveneens onderweg kunt gebruiken. Voor de betalingen die u daarmee uitvoert, worden geen extra kosten aangerekend. PayPal is overigens ook vaak in andere mobiele apps geïntegreerd als betaaloptie.

 

En wat met NFC?
Ook met de zogeheten NFC-technologie (Near Field Communication) wordt geëxperimenteerd. Daarmee wordt het mogelijk om in een winkel met uw smartphone te betalen door er even mee naar de kassa te zwaaien. Maar dat kan alleen met mobiele toestellen die uitgerust zijn met de benodigde NFC-chip. Wordt vervolgd!

 

Via de Fintro Easy banking-app, de Bancontact-app en De PayPal-app kunt u mobiel betalen met uw smartphone.