Ontdek de gevolgen van SEPA voor uw onderneming

Net als voor particulieren zal SEPA ook ondernemingen heel wat voordelen bieden. Door de rationalisatie van het betalingsverkeer zal namelijk in heel Europa betaald en geïnd kunnen worden vanop één rekening bij één bank. Als bedrijf moet u wel enkele aanpassingen doen.


Aanpassing aan klanten- en leveranciersgegevens

Door de overgang naar SEPA zult u uw betaal- en inningsprocessen opnieuw moeten bekijken. U hebt namelijk het IBAN (International Bank Account Number of het nummer bestaande uit 34 alfanumerieke tekens dat de individuele bankrekening aangeeft) en BIC (Bank Identifier Code of de code om een bank te identificeren) van alle klanten en leveranciers nodig. Naast de aanpassing van de beheers- en boekhoudpakketten zullen er wellicht nog andere IT-aanpassingen moeten gebeuren. Dat zal een aantal investeringen vergen, maar er is ook goed nieuws. Dankzij die investeringen zijn er later kostenreducties mogelijk in de betaalcyclus van uw bedrijf.

 

Fintro helpt u

Onze klanten kunnen op beide oren slapen. Wij zullen u ondersteunen met performante, veilige en kwalitatief hoogstaande betaalmiddelen. Dankzij onze expertise kunt u zeker zijn van een succesvolle overstap naar SEPA.

 

Hoe bereidt u uw onderneming voor op SEPA? Ontdek het in onze brochure (pdf)
 
Ontdek de gevolgen van SEPA voor uw onderneming
Vragen? Neem contact op met uw Fintro-agent   

Interessante producten:


Afdrukken