Ontdek de gevolgen van SEPA voor uw onderneming

Net als voor particulieren zal SEPA ook ondernemingen heel wat voordelen bieden. Door de rationalisatie van het betalingsverkeer zal namelijk in de hele SEPA-zone betaald en geïnd kunnen worden van op één bankrekening. Als bedrijf moet u wel enkele aanpassingen doen. Want vanaf 1 februari 2014 zullen de Europese normen verplicht zijn en zullen alleen Europese overschrijvingen en domiciliëringen kunnen worden gebruikt. Vanaf dat moment zullen de nationale formaten dus niet meer toegelaten zijn.

 

Aanpassing aan klanten- en leveranciersgegevens

Door de overgang naar SEPA zult u uw betaal- en inningsprocessen opnieuw moeten bekijken. U hebt namelijk het IBAN (International Bank Account Number of het nummer bestaande uit 34 alfanumerieke tekens dat de individuele bankrekening aangeeft) en BIC (Bank Identifier Code of de code om een bank te identificeren) van alle klanten en leveranciers nodig. Naast de aanpassing van de boekhoud- en beheerspakketten zullen er wellicht nog andere IT-aanpassingen moeten gebeuren. Dat zal een aantal investeringen vergen, maar er is ook goed nieuws. Dankzij die investeringen zijn er later kostenreducties mogelijk in de betaalcyclus van uw bedrijf.

 

We helpen u

Onze klanten kunnen op beide oren slapen. Wij zullen u ondersteunen met performante, veilige en kwalitatief hoogstaande betaalmiddelen. Dankzij onze expertise kunt u zeker zijn van een succesvolle overstap naar SEPA.

 

 

 

 
Ontdek de gevolgen van SEPA voor uw onderneming
Vragen? Neem contact op met uw Fintro-agent   

Interessante producten:


Afdrukken