Geïndividualiseerde derdenrekening

Open een derdenrekening per dossier als u de geldsommen van verschillende cliënten en derden netjes uit elkaar wilt houden.

Wat is de geïndividualiseerde derdenrekening?

Voor sommige dossiers is een aparte derdenrekening per dossier echt nuttig. Zo houdt u de geldsommen van verschillende cliënten netjes uit elkaar en behoudt u steeds een goed overzicht. Al die geïndividualiseerde rekeningen zijn net zo veilig als uw gewone derdenrekening.

Voordelen

  • Duidelijk: één derdenrekening per dossier.
  • Correct: de rekeningen voldoen aan alle voorwaarden die de Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders oplegt.
  • Veilig: we gebruiken het saldo van uw derdenrekeningen nooit om uw professionele zichtrekening mee aan te zuiveren.
 

Hoe aanvragen?

Zoek een agentschapZoek een agentschap
 

Ontdek in detail

Sommige dossiers zorgen altijd voor een administratieve warboel. Zeker wanneer u voor verschillende derden geld moet parkeren op uw balierekening. Precies om verwarring met derdengelden uit andere dossiers te vermijden, kunt u geïndividualiseerde derdenrekeningen maken.


Hebt u het dossier afgerond? Dan is de geïndividualiseerde derdenrekening ook zo weer afgesloten.

De Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders schrijft de regels voor waaraan een derdenrekening moet voldoen. Al uw geïndividualiseerde rekeningen volgen die regels nauwgezet. Zo garanderen we bijvoorbeeld dat het vermogen op uw derdenrekeningen altijd afgezonderd blijft van uw eigen vermogen. Dat is correct en veilig voor u en uw cliënten.

Moet u de geldsommen niet langer bewaren? Dan kunt u ze meteen vanaf uw derdenrekening doorstorten naar de juiste begunstigde. Zonder tussenstap of administratieve hindernissen:

  • naar uw studierekening (erelonen en kosten);
  • naar uw gewone derdenrekening;
  • naar de rekening van derden-begunstigden;
  • naar de administratie (registratierechten, belastingen, etc).

Beheer uw derdenrekeningen via PC banking. Dan hebt u geen loket meer nodig en hangt u niet af van onze openingsuren: u bankiert gewoon waar en wanneer u dat wilt, in alle veiligheid.

 

Ontdek alles over PC banking Pro.


Alle details van dit product afdrukken