Uw beleggersprofiel: hoe, wat, waarom.

Beleggen doe je doordacht. Wie zich op een expert verlaat, verwacht van die vertrouwenspersoon perfect advies en begeleiding.

De Europese Unie wilde beleggers nog beter beschermen. Daarom heeft ze, na voorafgaand overleg met ondermeer de bancaire wereld, in 2007 een richtlijn uitgevaardigd: MiFID.

 

Wat is MiFID?

MiFID staat voor Markets in Financial Instruments Directive. Anders gezegd: een richtlijn voor markten van financiële instrumenten. Denk hierbij aan aandelen, obligaties, beleggingsfondsen, enz.

De richtlijn zal uw beleggingen beter beschermen. Door een performanter uitvoeringsbeleid van uw orders, door meer transparantie, en een betere doorstroming van informatie aan de klant – ù dus.

 

MiFID geldt voor elke onderneming die financiële diensten of beleggingsadvies levert. Dat zijn niet alleen banken, maar ook makelaars en andere tussenpersonen.

 

Uw beleggersprofiel: nog beter afgelijnd.

Een concreet gevolg van MiFID is het beleggersprofiel. Stel, u overweegt een belegging bij ons. Nog voor we u iets voorstellen, moeten we weten welk type belegger u bent.

Om uw profiel te bepalen werd een vragenlijst opgesteld. We peilen ermee naar uw beleggingsdoelstellingen, uw financiële situatie, uw productenkennis, en uw ervaring met risicobeheer.

Dankzij uw antwoorden kunnen wij u nog beter adviseren.

 

Profiel gekend? Nog meer verwend!

U kunt uw beleggersprofiel laten bepalen bij uw Fintro Agent. Maar het kan ook  Link PC banking elektronisch

Zodra u uw profiel hebt bepaald, kunt u bij ons gratis gebruik maken van 2 handige tools voor beleggers:

Link PC banking uw portefeuille analyseren en Link PC banking uw portefeuille simuleren.

 

 

Meer informatie

 
Uw beleggersprofiel
Vragen? Neem contact op met uw Fintro-agent

Afdrukken