Derdenrekening voor notarissen

Houd uw inkomsten en de derdengelden die u tijdelijk beheert, uit elkaar. Onze derdenrekening voldoet aan alle voorwaarden van de Nationale Kamer van Notarissen.

Wat is de derdenrekening?

Op uw derdenrekening verzamelt u alle bedragen die u tijdelijk beheert als notaris, maar die niet tot uw vermogen behoren. Het saldo van de rekening staat dus volledig los van uw professionele studierekening of uw privérekening.

Voordelen

  • Correct: de rekening voldoet aan alle voorwaarden die de Nationale Kamer van Notarissen oplegt.
  • Veilig: we gebruiken het saldo van uw derdenrekening nooit om uw andere rekeningen mee aan te zuiveren.
 

Hoe aanvragen?

Zoek een agentschapZoek een agentschap
  

Ontdek in detail

Als notaris ontvangt u geregeld sommen die niet tot uw eigen vermogen behoren. U moet die sommen altijd gescheiden houden van uw eigen vermogen als die regeling in uw arrondissement werd doorgevoerd. Zo kunt u ze achteraf weer doorstorten naar de juiste bestemming: erelonen en kosten naar uw studierekening, derdengelden aan hun eigenaars, vooraf gestorte registratierechten en belastingen naar de administraties in kwestie.

 

Uiteraard kunt u een derdenrekening openen op naam van uw vennootschap.

De Nationale Kamer van Notarissen schrijft de regels voor waaraan een derdenrekening moet voldoen. Onze rekening volgt die nauwgezet. Zo garanderen we bijvoorbeeld dat het vermogen op uw derdenrekening altijd afgezonderd blijft van uw eigen vermogen.

 

Dat is correct en veilig voor u én uw cliënten.

Beheer uw derdenrekening via PC banking Pro. Dan hebt u geen loket meer nodig en hangt u niet af van onze openingsuren: u bankiert gewoon waar en wanneer u dat wilt, in alle veiligheid.

 

Ontdek alles over PC banking Pro.

 

Extra informatie

Download de overeenkomst voor de opening van een derdenrekening (pdf)

Alle details van dit product afdrukken