Property and Benefit Plan

Wilt u wat vaker op reis tijdens uw pensioen? Zonder dat u uw spaarcenten helemaal opgebruikt? We hebben de ideale oplossing voor actieve vijftigplussers.

 

Beleg in een levensverzekering

Met het Property and Benefit Plan belegt u uw spaarcenten in een levensverzekering. Die levert u elk jaar een mooie rente op en houdt uw oorspronkelijke kapitaal intact. Zo beschikt u over extra middelen tijdens uw pensioen, zonder dat uw erfenis verdwijnt.

 

Ook goed om te weten: bij aanvang zijn geen medische formaliteiten vereist.

 

Bescherm uw kapitaal en ontvang rente

Al wat u belegt, blijft behouden als kapitaal voor uw nabestaanden. Gegarandeerd. Bovendien levert uw geldsom elk jaar een mooie rente op, verhoogd met winstdeelneming en met de index. Een ideale extra bron van inkomsten tijdens uw pensioen.

 

Een laag belaste periodieke rente

Wilt u een maandelijkse, driemaandelijkse of zesmaandelijkse rente ontvangen? Dan kan dat al met een eenmalige investering van 25.000 EUR. Voor een jaarlijkse rente is 6.250 EUR al genoeg. Op die premie is 1,1% verzekeringstaks verschuldigd. Verder betaalt u slechts vijftien procent belastingen op een klein stukje van drie procent van uw jaarlijkse premie. De fiscus gaat er dus niet met uw spaargeld vandoor.

 

De eerste stap naar successieplanning

Combineer een Property and Benefit Plan met een handgift en u vermijdt successierechten na uw overlijden. Want ook als u het kapitaal al voor uw overlijden schenkt, kunt u nog een periodieke rente genieten zolang u leeft. Het geld blijft dan geblokkeerd voor uw nabestaanden tot op het moment dat u overlijdt. Maar omdat het al in hun handen is, vermijdt u de successierechten.

 
image_195
Vragen? Neem contact op met uw Fintro-agent    

Afdrukken