Pensioensparen

Bent u voorzichtig of agressief? We hebben een pensioenspaarplan dat precies bij uw beleggersprofiel past.

Wat is Pensioensparen?

Pensioensparen is een manier om uw pensioen vanaf uw 65e flink op te krikken. U spaart maandelijks of jaarlijks een bedrag en geniet later van een extra spaarpot. Terwijl u nu al minder belastingen betaalt.

 

Voordelen

  • Vrijheid: kies voor het pensioenspaarplan dat het best bij uw beleggersprofiel past. Verander zo vaak van strategie als u wilt.
  • Minder belastingen: profiteer meteen van belastingsaftrek.
  • Zekerheid: u vult uw pensioen aan met een mooie spaarpot.
 

Hoe aanvragen?

Zoek een agentschapZoek een agentschap
   
 

Ontdek in detail

Het principe van pensioensparen is eenvoudig: u zet elke maand of elk jaar een som geld opzij. Wij beleggen dat geld tegen een aantrekkelijke rente en u geniet op uw pensioenleeftijd van een extra spaarpot.

 

Wat pensioensparen bij ons zo bijzonder maakt, is de keuze tussen drie pensioenfondsen. Het onderlinge verschil? Dat heeft te maken met de spreiding van de portefeuille en de portie risicoaandelen. Zo kiest u zelf een pensioenplan dat helemaal bij u past.

We stellen u drie basisportefeuilles voor, op maat van drie types beleggers. Zo vindt u vast een geschikt plan.

 

  • Metropolitan Rentastro Stability : het veiligste plan. U belegt maar 30% van uw premies in aandelen, 70% in obligaties. Ideaal om opgebouwd kapitaal te beschermen tijdens de laatste jaren van uw belegging.
  • Metropolitan Rentastro Balanced: de gulden middenweg. U belegt 50% in aandelen en 50% in obligaties.
  • Metropolitan Rentastro Growth: het plan met de grootste groeikansen. U belegt 70% in aandelen en maakt dus kans op een hogere opbrengst. Ideaal tijdens de eerste jaren van uw belegging.

 

Wilt u onderweg overschakelen van het ene plan naar het andere? Dan mag dat zonder extra kosten.

In 2013 kunt u maximaal 940 EUR beleggen in uw pensioenspaarplan Die premie komt in aanmerking voor een belastingvermindering van 30%. Het fiscaal voordeel kan zo oplopen tot 282 EUR (nog te vermeerderen met wat u uitspaart aan gemeentebelastingen).


Alle details van dit product afdrukken