Ik heb een verdachte e-mail gekregen. Wat moet ik doen?

Let bijzonder goed op voor verdachte e-mails gipasse zogezegd afkomstig zijn van uw bank. Internetcriminelen proberen immers met frauduleuze e-mails te ‘vissen' naar de bankgegevens van internetgebruikers.

 

Via die zogeheten phishing-mails proberen ze internetgebruikers naar een vervalste website te lokken, waar ze hen vragen om vertrouwelijke gegevens in te tikken, zoals paswoord, pincode of kaartnummer. Vaak volgt zelfs een telefoontje om nog andere gegevens te vragen. Bedoeling van de criminelen is om met de verkregen gegevens frauduleuze transacties uit te voeren.

 

Wat mag u zeker niet doen?

  • Klik nooit op een link in een verdachte e-mail.
  • Deel nooit per telefoon, e-mail of sms de elektronische handtekening mee ('RESPONSE') die u berekende met uw kaartlezer.

 

Wat moet u zeker wél doen?

  • Een verdachte e-mail gekregen? Stuur de verdachte e-mail meteen door naar helpdesk@fintro.be. Wij doen meteen het nodige.
  • U deelde uw elektronische handtekening of andere vertrouwelijke gegevens al mee? Bel ons direct op het nummer (0)2 433 45 10 (op werkdagen van 7 tot 22 uur en op zaterdag van 9 tot 17 uur).  


Meer weten?

 

Terug naar vaak gestelde vragen