24/03/2016

Horizon bekijkt tips voor beleggen in volatiele tijden

We beleefden de volatielste start van het beleggingsjaar in tijden. Niet beleggen is evenwel geen alternatief vanwege de quasi-negatieve rendementen voor risicoloos sparen.

 

Horizon, onze maandelijkse e-newsletter rond sparen en beleggen kijkt in zijn nieuwste editie naar het verschijnsel volatiliteit, de mate van beweeglijkheid dus van aandelen, van een beleggingsportefeuille, van een index, van een munt … Beleggingen met een hoge volatiliteit bewegen heftig en vaak en dat is geen aantrekkelijk vooruitzicht voor voorzichtige beleggers. Toch ziet Horizon mogelijkheden:

 

  • Philippe Gijssels, hoofdstrateeg BNP Paribas Fortis Private Banking en druk gevolgd blogger, ziet wel degelijk kansen in volatiele tijden maar beklemtoont het belang van diversificatie in beleggingen en … in de tijd.
  • Horizon neemt zijn raad ter harte en concludeert: start nu met beleggen maar hou de inspanning voldoende lang vol;
  • zijn maatschappelijk verantwoorde beleggingen (de zgn. MVB of SRI-beleggingen) beter gewapend tegen volatiliteit? Horizon stelt de vraag aan SRI-specialist en gastauteur Guy Janssens die daar goede redenen voor ziet;
  • spaarverzekeringen een valabel alternatief in onzekere tijden, mits …
  • pensioensparen gebaat bij lange beleggingshorizon;
  • de rubriek 'Geletterde mensen' heeft het over … volatiliteit en wijst o.a. de weg naar uw persoonlijke volatiliteitsindex in PC banking.

 

Uw maandelijkse gratis afspraak met de actualiteit van sparen en beleggen

 

Nog geen abonnee op ons gratis beleggingsmagazine Horizon?

 

Gratis abonneren op Horizon