Derdenrekening voor gerechtsdeurwaarders

Houd uw inkomsten en de derdengelden die u tijdelijk beheert uit elkaar. Onze derdenrekening voldoet aan alle voorwaarden van de Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders.

Wat is de derdenrekening?

Op uw derdenrekening verzamelt u alle bedragen die u tijdelijk beheert als gerechtsdeurwaarder, maar die niet tot uw vermogen behoren. Het saldo van de rekening staat dus volledig los van uw professionele studierekening of uw privérekening.

Voordelen

  • Correct: de rekening voldoet aan alle voorwaarden die de Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders oplegt.
  • Veilig: we gebruiken het saldo van uw derdenrekening nooit om uw andere rekeningen mee aan te zuiveren.
 

Hoe aanvragen?

Zoek een agentschapZoek een agentschap
 

Ontdek in detail

Als gerechtsdeurwaarder ontvangt u geregeld sommen die niet tot uw eigen vermogen behoren. U moet die sommen ook altijd gescheiden houden van uw eigen vermogen. Zo kunt u ze achteraf weer doorstorten naar de juiste bestemming: erelonen en kosten naar uw kantoorrekening, derdengelden aan hun eigenaars, vooraf gestorte registratierechten en belastingen naar de administraties in kwestie.

 

Uiteraard kunt u een derdenrekening openen op naam van uw vennootschap.

De Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders schrijft de regels voor waaraan een derdenrekening moet voldoen. Onze rekening volgt die nauwgezet. Zo garanderen we bijvoorbeeld dat het vermogen op uw derdenrekening altijd afgezonderd blijft van uw eigen vermogen.

 

Dat is correct en veilig voor u en uw cliënten.

Beheer uw derdenrekening via PC banking Pro. Dan hebt u geen loket meer nodig en hangt u niet af van onze openingsuren: u bankiert gewoon waar en wanneer u dat wilt, in alle veiligheid.

 

Ontdek alles over PC banking Pro.

 

Extra informatie

Download de overeenkomst voor uw derdenrekeningen (pdf)

Alle details van dit product afdrukken