Online bankieren

#
Wist u dat…
 • u met Fintro Easy Banking App uw bank altijd bij de hand heeft?
Download Fintro Easy Banking App

Aan uw zijde

#
Wist u dat…
 • u met Fintro Easy Banking App uw bank altijd bij de hand heeft?
Download Fintro Easy Banking App

Online bankieren

 • Vraag het aan Fintro
#
Wist u dat…
 • u met Fintro Easy Banking App uw bank altijd bij de hand heeft?
Download Fintro Easy Banking App

Aan uw zijde

#
Wist u dat…
 • u met Fintro Easy Banking App uw bank altijd bij de hand heeft?
Download Fintro Easy Banking App
LENEN

Hypothecair krediet: simuleer uw krediet online

PRAKTISCH

Uw woning financieren

Hebt u (ver)bouwplannen? Plant u de aankoop van een appartement, huis of bouwgrond? U kunt dit deels financieren met een hypothecair krediet.

UW VOORDELEN

Ons soepel hypothecair krediet

Ons hypothecair krediet is uniek op de Belgische markt. Het kan aangepast worden naargelang uw financiële situatie. Bovendien kunt u genieten van voordelige rentevoeten en kortingen als u kiest voor een duurzaam project.

MEER INFO

Simuleer online

Maak een simulatie van uw hypothecair krediet en maak dan een afspraak met uw Fintro-agent.

Bereken uw hypothecair krediet

Wilt u een woning financieren? Bepaal uw terugbetalingscapaciteit en bereken zelf het bedrag van uw hypothecair krediet met onze simulator.

 • Bereken uw hypothecair krediet op basis van het te lenen bedrag of de maandelijkse aflossing.
 • Personaliseer uw simulatie en klik op ‘Berekenen’.
 • Hulp nodig? Klik op de link ‘Hoeveel moet ik lenen?’ of ‘Hoeveel kan ik maandelijks terugbetalen?’.
 • U kunt meteen een afspraak maken om uw aanvraag af te ronden.

Kies voor meer soepelheid

De looptijd van een hypothecair krediet ligt doorgaans tussen de 10 en 25 jaar. U kiest dus beter voor een lening die mee evolueert met uw financiële situatie en gezinssituatie.

Ontdek de voordelen van het hypothecair krediet

Van een gewaarborgde hypotheekrente tot een groen hypotheeklabel, ontdek alle voordelen van een hypothecair krediet.

4 maanden gewaarborgde hypotheekrente

Wanneer u een hypothecair krediet aanvraagt, hebt u 1 maand de tijd om op ons aanbod in te gaan. Daarna hebt u nog 3 maanden om de verkoopakte van uw toekomstige woning door de notaris te laten opmaken en ze te ondertekenen. Gedurende deze hele periode garanderen wij uw rentevoet.

Uw rentevoet zelf verlagen? Dat kan!

Het principe is eenvoudig: u kunt de rentevoet van uw nieuwe lening verlagen door aan 5 voorwaarden te voldoen. Zo moet bijvoorbeeld de energieprestatie (EPC) van uw woning kleiner of gelijk zijn aan 150 kwH/m2/jaar. Elke voorwaarde waaraan is voldaan, resulteert in een verlaging van het tarief.*

Annulering van de reserveringscommissie

Als u een hypothecair krediet afsluit, ‘reserveert’ de bank het volledige bedrag van uw lening. U moet dan een reserveringscommissie betalen, berekend over de bedragen die nog niet van uw tegoed zijn afgeschreven. Fintro rekent echter geen commissie aan voor het eerste jaar. U bouwt en de energieprestatie van uw woning blijft beneden een bepaalde limiet? Of koopt u een woning, en omvatten de werken minimaal één investering om energie te besparen? In deze twee gevallen is geen reserveringscommissie verschuldigd.*

Eerste 3 jaar minder afbetalen

U kunt ervoor kiezen om uw eerste maandelijkse aflossingen te verminderen en alleen interest te betalen. U begint dan ten laatste na 36 maanden kapitaal terug te betalen. Dat is handig wanneer u ook nog huurgeld of kinderopvang moet betalen.

EEM, het nieuwe groene hypotheeklabel

We zijn de eerste bank in België die het EEM-label (Energy Efficient Mortgage) binnenhaalde. Dit label stelt nieuwe standaarden voor ecologische hypothecaire kredieten, en wordt toegekend aan duurzame projecten waarvan de ecologische investeringen een positieve impact hebben op het milieu. We zetten alvast alles op alles om onze portefeuille aan ecologische hypothecaire kredieten elk jaar uit te breiden.

Het terugbetaalde kapitaal opnieuw opnemen? Dat kan

Hebt u een hypothecair krediet op maat lopen en wilt u uw woning renoveren? Dan kunt u het kapitaal dat u al terugbetaald hebt, opnieuw opnemen (na toestemming van de bank). Onder bepaalde voorwaarden en volgens uw behoeften zelfs tot 120% van het oorspronkelijke kapitaal. Daarvoor hoeft u geen nieuwe hypotheeklening af te sluiten en betaalt u dus geen nieuwe hypotheek- en notariskosten.

Uw situatie  
Uw hypothecair krediet op maat 100.000 euro
Reeds terugbetaald 20.000 euro
Geplande renovatie 40.000 euro
Wat kunt u opnieuw opnemen  
Reeds terugbetaalde bedrag 20.000 euro
+20% van uw oorspronkelijke krediet 20.000 euro
Totaal opnieuw op te nemen 40.000 euro

Een hypothecair krediet waarvan de interesten worden terugbetaald

Koopt u een energie-intensieve woning in Vlaanderen? Onderneemt u werkzaamheden om de energieprestatie binnen de 5 jaar aanzienlijk te verbeteren? In dat geval kunt u onder bepaalde voorwaarden een woonkrediet krijgen, waarvan de rente u (deels) vergoed wordt door het VEKA (Vlaams Energie- en Klimaatagentschap), namelijk het ‘renteloos renovatiekrediet’. Als u hierover meer informatie wil, neem dan gerust contact op met uw Fintro-agent.

Hoeveel zal mijn hypothecair krediet kosten?Simuleer uw hypothecair krediet
In video
Ontdek onze oplossingen
Soepel woonkrediet in beeld
Zo stuurt u uw hypothecair krediet bij met het soepel woonkrediet
Ecologisch (ver)bouwen, da’s investeren én besparen
Een lagere energiefactuur en meer wooncomfort? Dat kan!

Ontdek onze andere oplossingen voor uw woning

 • Renovatielening (lening op afbetaling)

  Wilt u uw huis omtoveren volgens uw eigen wensen? Bij ons financiert u uw renovatiewerken tegen een aantrekkelijk tarief.

  Ontdek de Renovatielening (Lening op afbetaling)

 • Energielening (lening op afbetaling)

  Wilt u het energieverbruik in uw woning verlagen en het wooncomfort verhogen? Financier uw werkzaamheden tegen een aantrekkelijk tarief.

  Ontdek de Energielening (Lening op afbetaling)

 • Homiris, alarmsysteem met telebewaking

  Met Homiris, het geconnecteerde alarmsysteem met 24/7 telebewaking, beschermt u uw woning en uw gezin efficiënt tegen inbraak, agressie en brand.

  Ontdek Homiris

Wettelijke informatie

Kredietvorm: hypothecair krediet met (on)roerende bestemming. De bepalingen met betrekking tot hypothecair krediet in hoofdstuk 2 van titel 4 van boek VII van het Wetboek van Economische Wetgeving zijn van toepassing. Onder voorbehoud van aanvaarding van uw aanvraag door BNP Paribas Fortis nv, kredietgever, Warandeberg 3, 1000 Brussel - RPR Brussel - btw BE 0403.199.702. Fintro is een afdeling van BNP Paribas Fortis nv.

Renovatielening en Energielening: Kredietvorm: Lening op Afbetaling. De bepalingen inzake consumentenkrediet uit hoofdstuk 1 van titel 4 van boek VII Wetboek Economisch Recht zijn van toepassing. Onder voorbehoud van aanvaarding van uw aanvraag door AlphaCredit nv, kredietgever, Warandeberg 8 bus C, B-1000 Brussel, RPR Brussel, btw BE0445.781.316. Verbonden agent: BNP Paribas Fortis nv, Warandeberg 3, B-1000 Brussel – RPR Brussel – btw BE0403.199.702. Fintro is een afdeling van BNP Paribas Fortis nv.