Menu

Beleggingstraject

De bouwstenen van uw beleggingstraject

Uw spaarinspanningen en beleggingen evolueren, want ook u verandert. Krijgt u meer financiële bewegingsruimte? Komt er een spaardoel bij, zoals uw pensioen of een kindje? Of wilt u gewoon uw spaargeld meer laten opbrengen? Dan kunt u een etappe toevoegen aan uw beleggingstraject. Ons standaardtraject toont de verschillende stappen die u kunt nemen. Sommige etappes doorloopt u waarschijnlijk niet, andere legt u misschien verschillende keren af. Elke route zal er dus anders uitzien. Maar voor elke belegger geldt de vuistregel: het startpunt is een mooi spaarpotje.

Spaarpotje

Aan het begin van uw traject vult u eerst een spaarpotje. Voor een mooie reis bijvoorbeeld, maar ook om uw wasmachine te laten herstellen als die het onverwacht begeeft. Dit geld zet u op een spaarrekening, zodat het rente opbrengt.

Komt u er niet toe regelmatig wat geld opzij te zetten? Maak het u gemakkelijk en neem een spaarabonnement bij uw spaarrekening.

Pensioensparen en belastingvermindering

Niet alleen pensioensparen wordt beloond met een behoorlijke belastingvermindering. Zorg dat u het fiscaal voordeel benut.

Kapitaal opbouwen voor een specifiek doel

U droomt van een eigen woning? U vult een spaarpotje voor de studies van uw (klein)kind? Of u plant een wereldreis? Ontdek welke formule het best aansluit bij uw plannen.

Beleggen zoals weleer

Staatsbons en kasbons zijn beleggingen die dicht bij het sparen aanleunen. Tijdens de looptijd staat uw geld vast en ontvangt u een vaste rente.

Beleggen met kapitaalbescherming

Deze beleggingen voorzien dat u op het einde van de rit minimaal het ingelegde kapitaal (zonder kosten) volledig of voor het grootste deel terugkrijgt.

Kant-en-klare belegging

Met deze beleggingsformule op maat krijgt u toegang tot een portefeuille met een brede Europese of internationale spreiding, zelfs met een beperkt startkapitaal.

Automatisch beleggen in een kant-en-klaar beleggingsfonds? Dat doet u via Flexinvest vanaf 30 euro per maand.

Naar een potentieel beter rendement

Wenst u voor een deel van uw kapitaal grotere risico's te nemen? Kies dan voor uiteenlopende beleggingen. U spreidt zo ook uw risico. Bovendien kunt u een accent leggen op bepaalde markten of strategieën die u aanspreken.