Online bankieren

#
Wist u dat…
 • u met Fintro Easy Banking App uw bank altijd bij de hand heeft?
Download Fintro Easy Banking App

Aan uw zijde

#
Wist u dat…
 • u met Fintro Easy Banking App uw bank altijd bij de hand heeft?
Download Fintro Easy Banking App

Online bankieren

 • Vraag het aan Fintro
#
Wist u dat…
 • u met Fintro Easy Banking App uw bank altijd bij de hand heeft?
Download Fintro Easy Banking App

Aan uw zijde

#
Wist u dat…
 • u met Fintro Easy Banking App uw bank altijd bij de hand heeft?
Download Fintro Easy Banking App
DAGELIJKS BANKIEREN

Veilig online betalen

PRAKTISCH

We betalen steeds meer online

Nieuwe kleren kopen, shoppen voor kerstcadeautjes, een abonnement nemen op een streamingplatform, uw volgende vakantie boeken … Het internet biedt tal van mogelijkheden waardoor we steeds vaker online betalen.

UW VOORDELEN

Uw aankopen beveiligd

Verschillende methodes, vastgelegd in diverse regelgevingen, maken online aankopen en betalen veiliger en gemakkelijker. Doe daar nog een flinke dosis waakzaamheid bij en u bent nog beter beveiligd!

MEER INFO

Hoe veilig betalen op internet?

Met de authenticatiemogelijkheden van de Fintro Easy Banking App of via online betaaldiensten zoals Apple Pay heeft u alles in handen om op het internet veilig en makkelijk te betalen.

PSD2 waakt over uw veiligheid

PSD2: voor nog veiligere onlineaankopen

De technologie staat niet stil, en dus evolueren ook onze koopgewoonten. We kopen, bestellen, boeken … steeds vaker online.

Misschien vraagt u zich af of die onlinebetalingen voldoende beveiligd zijn? Op onlinebetalingen en de beveiliging ervan is de richtlijn betreffende de betalingsdiensten (Payment Services Directive, PSD2) van toepassing, de Europese richtlijn voor betalingen in Europese webwinkels.

PSD2 maakt u het dagelijks leven makkelijker

Betalingen op Europese websites

Wetten om u te beschermen

Wanneer u online met uw debet- of kredietkaart een product of dienst aankoopt bij een handelaar in de Europese Economische Ruimte, wordt u beschermd door de Europese regelgeving. Overeenkomstig die wetten kan online betalen heel gemakkelijk, in sommige gevallen zelfs zonder authenticatie.

In andere gevallen moet u aantonen dat u het echt bent. Daarvoor legt PSD2 het gebruik van tweestapsverificatie op (ook Two Factor Authentication genoemd).

Tweestapsverificatie

Afhankelijk van de situatie moet u zich kenbaar maken aan de hand van twee van de volgende drie kenmerken:

 • iets dat u alleen weet, zoals een pincode
 • iets dat u alleen bezit, zoals uw bankkaart of smartphone
 • iets dat u alleen eigen is, dus een uniek biologisch kenmerk, zoals uw vingerafdruk of gezichtsherkenning

Beveiliging van uw onlineaankopen buiten Europa

Betalingen op niet-Europese websites

Voor niet-Europese websites en voor enkele uitzonderingen binnen Europa – zoals kleine bedragen en terugkerende betalingen (bijv. maandabonnementen) – geldt de regel van de tweestapsverificatie niet en kunt u online gewoon betalen met uw kaartnummer en CVV-code (de driecijferige code op de achterzijde van uw kredietkaart).

Ons advies om fraude te voorkomen

Wees steeds op uw hoede om niet het slachtoffer te worden van online oplichting. Louche webwinkels, bedriegers op de sociale media of op websites voor tweedehandsspullen … Frauduleuze praktijken bij de vleet! Ontdek onze tips om uzelf te beschermen tegen fraude en phishing.

Onze andere oplossingen om online en mobiel te betalen

Andere betaalmiddelen

U kunt ook onlineaankopen betalen zonder uw bankgegevens in te voeren. Er bestaan tegenwoordig verschillende online betaaldiensten om veilig te betalen op het internet. Denk maar aan PayPal, iTunes …

Voor dat soort systemen moet u een aparte account aanmaken. U kunt dan de account van het betaalplatform aan uw bankrekening koppelen of via uw debet- en/of kredietkaart geld naar die account overmaken. Op die transacties zijn de door de bank gehanteerde beveiligingsmethoden van toepassing. De betalingen met de account van het betaalplatform gebeuren op basis van uw gebruikersnaam en wachtwoord.

Mobiel betalen

Zowel in de winkel als online kunt u tegenwoordig ook zonder kaart betalen, ofwel door een QR-code te scannen, ofwel door uw smartphone (Apple Pay, Google Pay, Payconiq by Bancontact …) of smartwatch (Garmin Pay, Fitbit Pay …) bij de terminal te houden.

Is dat veilig? Voor dat soort betaalmethoden is bevestiging nodig met bijvoorbeeld uw pincode, vingerafdruk of gezichtsherkenning. Als extra beveiliging activeert u bij voorkeur de vergrendeling van uw smartphone. Daar komt bij dat uw bankgegevens bij dat soort verrichtingen nooit aan de handelaar worden meegedeeld.

De betaalmiddelen van vandaag

DAGELIJKS BANKIEREN

Veilig betalen, altijd en overal

 • Een betaalkaart voor elke gelegenheid

  In alle veiligheid betalen in de winkel of online? Ontdek onze verschillende betaalkaarten. Debet- of kredietkaart*: betalen was nog nooit zo makkelijk.

  Soorten betaalkaarten

 • Veilig online en mobiel bankieren

  Wanneer u Fintro Easy Banking Web en Fintro Easy Banking App gebruikt, garanderen procedures de veiligheid van uw bank- en persoonsgegevens. Ontdek hoe u bij ons online en mobiel bankiert in een beveiligde omgeving.


  De veiligheid van Fintro Easy Banking