Menu

Veilig betalen op het internet

Veilig betalen is essentieel

Online shoppen, facturen betalen of een reis boeken,... we doen het vaak en daarom legt Fintro de nadruk op veiligheid.

Met uw kredietkaart

Wanneer u uw kredietkaart gebruikt in een webshop, kijk dan na of het adres van de betaalmodule met https:// begint (in plaats van de gebruikelijke http://) of dat er een hangslotje onderaan het scherm staat. De weergave kan verschillen volgens uw browser. Kijk ook na of de naam van de website overeenstemt met de gekozen winkel of de geselecteerde sector. Volg daarna deze stappen:

Om uw betalingen te bevestigen hebt u uw klantnummer, kredietkaart en geheime code nodig.

  1. Vul uw naam, kredietkaartnummer, vervaldatum en veiligheidscode (op de keerzijde) in.
  2. Ga na of u naar een betaalmodule wordt geleid, van uw bank of geïntegreerd in de website.
  3. Bevestig de betaling met een kaartlezer, uw pincode en/of uw veiligheidscode.
  4. U wordt naar de website van de winkel geleid om de aankoop te bevestigen.

Met uw debetkaart

Staat het logo van Maestro of Bancontact/Mister Cash op de betaalpagina van de webshop? Dan kunt u uw aankoop met uw gewone debetkaart betalen. U hebt daarvoor uw kaartlezer nodig en bent dus meteen beschermd door de beveiligingsmodule 3D Secure.

Met andere betaalsystemen

Er bestaan betaalmiddelen die speciaal voor online aankopen werden ontwikkeld (PayPal, iTunes, Google Play ...). Zij garanderen veilige betalingen op het internet. U moet hiervoor een account aanmaken die losstaat van uw bankrekening. Die rekening wordt voor kleinere bedragen gecrediteerd aan de hand van uw kredietkaart en maakt gebruik van de beveiliging van de bank. Daarna worden de betalingen verricht met een gebruikersnaam en een wachtwoord.

Beveiliging 3D Secure

3D Secure is een techniek voor de beveiliging van online betalingen met uw Visa Classic of Mastercard Gold-kredietkaart of uw Fintro-debetkaart Het is een module die de e-handelaar aan zijn website toevoegt. Met uw kaartlezer bevestigt u dat u de rechtmatige houder bent van de gebruikte kaart. Sites die gebruikmaken van de 3D Secure-technologie herkent u makkelijk aan de logo's 'Verified by Visa' en/of 'MasterCard Secure Code'.

Geen kaartlezer?

Geen noodzaak op sommige websites

Op sommige webshops, in het bijzonder sites waar u met American Express-kredietkaart kunt betalen, hebt u geen kaartlezer nodig. Ze zijn dus niet met 3D Secure beveiligd. Enkel de veiligheidscode op de keerzijde van uw kredietkaart wordt dan als beveiliging gebruikt.

Meer weten?

Wilt u hierover meer weten? U leest hier alles over in het document dat we voor u selecteerden.