Menu

Payconiq by Bancontact

Betaal alles met 1 app

Met Payconiq by Bancontact betaalt u uw vrienden terug (of zij u), betaalt u in de winkel of online ... Alles met 1 app, da’s makkelijk, veilig en snel!

In alle veiligheid

Elke betaling moet u bevestigen met uw pincode, vingerafdruk of via gezichtsherkenning. Zo is elke transactie altijd perfect beveiligd.

Download de app

Download de app via uw ‘store’ op uw smartphone of tablet. Voeg dan uw debetkaarten toe aan de app en u kunt betalen!

Payconiq by Bancontact, waar en hoe?

Betaal eenvoudig online, in de app van handelaars, in de winkel of onder vrienden:

 • online: klik in de betaalpagina op het Bancontact- of Payconiq-logo.
 • in de winkel: scan de QR-code aan de kassa, op de betaalterminal of betaal via de winkellijst op uw smartphone.
 • onder vrienden: scan de QR-code of klik in de app op ‘Contacten’ om te betalen, klik op ‘Ontvangen’ om betaald te worden.

In alle veiligheid

Alle gegevens in uw app zijn beveiligd met een pincode. Uw persoonlijke gegevens worden opgeslagen op beveiligde servers, niet in de app. Ze worden in geen enkel geval aan derden meegedeeld.

De functies van de app

Ontdek enkele functies die u kunt gebruiken als u uw debetkaart aan de app koppelt.

Aankopen, rekeningen en vrienden

Betalen kan door de QR-code te scannen bij de bakker, op uw elektriciteitsrekening of op de smartphone van een vriend.

Koop uw ticket

Een treinbiljet voor de NMBS? Een bus-, tram-, of metroticket voor De Lijn? U kunt het rechtstreeks via uw app aankopen. Da’s snel, makkelijk en veilig.

Uw klantenkaarten

Voeg uw klantenkaarten toe aan de app, zo vindt u ze makkelijker terug wanneer u ze nodig hebt. Via widgets kunt u ze zelfs aan uw startscherm toevoegen.

Maak een groepspot

Tik op ‘Ontvangen’ en op ‘Maak een groepspot aan’. Stuur de uitnodiging om bij te leggen naar max. 30 personen via sms, Whatsapp of mail. Zo legt u heel makkelijk geld samen voor een cadeau, een weekendje weg of een avondje uit.

Betaal met uw maaltijdcheques

Betaalt u in de supermarkt, op restaurant of online wel eens met maaltijdcheques? Goed nieuws: u kunt er ook mee betalen via de Payconiq by Bancontact app! Handig, niet?

Steun een goed doel

Via de ‘Scan For Change’ dienst van de app kunt u 2 euro doneren aan heel wat liefdadigheidsinstellingen (gezondheid, kinderen, natuur …). Een klein gebaar kan een groot verschil maken!

BENIEUWD NAAR MEER?

Haal alles uit uw app

Als u uw betaalrekening koppelt aan de app, krijgt u toegang tot extra functies. U hoeft dan geen QR-codes meer te scannen en kunt dan:

 • een vriend rechtstreeks terugbetalen via de contactenlijst van de app: selecteer het contact, voer het bedrag in en het is verrekend.
 • uw aankopen veilig en snel betalen in een winkel: zoek de verkoper in de winkellijst van de app, voer het bedrag in en uw aankopen zijn betaald.
 • de rekening handig delen onder vrienden , zelfs na het restaurantbezoek: splits eenvoudig het bedrag op in de app en verstuur het betaalverzoek via sms, WhatsApp of e-mail.

Gebruikslimieten

Bij het gebruik van Payconiq by Bancontact zijn bepaalde betaal- en kaartlimieten van toepassing. De bedragen hangen af van het type QR-code dat u scant met de app.  

QR-code met Bancontact logo

Als u een betaling uitvoert door een QR-code met Bancontact logo te scannen of via de Bancontact betaalknop, onder vrienden of op de site of in de app van een handelaar, gelden volgende betaallimieten:

 • max. € 1.500 per betaling bij een handelaar en max. € 250 per betaling onder vrienden (bevestiging met pincode, vingerafdruk of gezichtsherkenning)
 • max. € 2.500 per dag en per in de app toegevoegde kaart (max. € 250 onder vrienden). Voor het ontvangen een betaling: max. € 500. 

QR-code met Payconiq by Bancontact logo

Als u een betaling uitvoert door een QR-code met Payconiq logo te scannen of via de Payconiq betaalknop op de site of in de app van een handelaar, gelden de limieten van uw debetkaart:

 • als algemene regel geldt dat we betalingen tot € 2.500 per week toestaan
 • voor minderjarigen is dat max. € 250 per week.

Installeer en activeer uw app

1

Hoe installeer ik de app? Download de app, maak een account aan en kies de pincode die u wilt gebruiken om uw betalingen te bevestigen

2

Voeg uw debetkaart en bankrekening toe. Voeg in ‘Betaalmiddelen’ uw debetkaart(en) toe en bevestig met een kaartlezer. Koppel ook uw betaalrekening(en) aan de app voor extra functies.

3

Bevestig en uw app is klaar. U ontvangt een bevestigingsmail met een link. Klik erop en uw app is klaar om mee te betalen!

Hebt u een Android smartphone of tablet?

Hebt u een iPhone of iPad?

Meer weten

Hoe gebruikt u Payconiq by Bancontact?

De Payconiq by Bancontact-app biedt u heel wat betaalmogelijkheden. Deze 4 videos vertellen u er alles over!

EEN PROBLEEM MET UW SMARTPHONE OF DE APP?

Smartphone kwijt of gestolen? Een technisch probleem?

Bij verlies of diefstal van uw smartphone belt u onze helpdesk Fintro Easy Banking op het nummer 02 433 45 10.. U kunt ook contact opnemen met Card Stop op het nummer 078 170 170 om uw app te laten blokkeren. De app kan dan niet meer gebruikt worden, zelfs niet met uw pincode.   Bij een technisch probleem of wanneer de app niet werkt of vastloopt, neemt u contact op met Payconiq:

 • via de knop ‘Contact’ in uw app;
 • per e-mail : support@payconiq.be;
 • per telefoon : +32 (0)2 433 45 10.

Alle gegevens in uw app  zijn beveiligd met een pincode. Uw persoonlijke gegevens worden opgeslagen op beveiligde servers, niet in de app. Ze worden in geen enkel geval aan derden meegedeeld.  

Ontdek de andere digitale opties

Wettelijke informatie

Voor het gebruik van de Payconiq by Bancontact-app vanaf uw bankrekening wordt de dienst geleverd door Payconiq International nv, met maatschappelijke zetel te 9-11, rue Joseph Junck, L-1839 Luxemburg (Groothertogdom Luxemburg), ingeschreven in het Handelsregister onder het nummer B169621.

Algemene voorwaarden Payconiq International

Voor het gebruik van de Payconiq by Bancontact-app met uw Bancontact-kaart, wordt de dienst geleverd door Bancontact Payconiq Company SA/NV, met maatschappelijke zetel in de Aarlenstraat 82, 1040 Brussel, met registratienummer 0675 984 882.

Algemene voorwaarden Payconiq by Bancontact