Menu

Payconiq by Bancontact

Betaal alles met 1 app

Met Payconiq by Bancontact betaalt u uw vrienden terug (of zij u), betaalt u in de winkel of online ... Alles met 1 app, da’s makkelijk, veilig en snel!

In alle veiligheid

Elke betaling moet u bevestigen met uw pincode, vingerafdruk of via gezichtsherkenning. Zo is elke transactie altijd perfect beveiligd.

Download de app

Download de app via uw ‘store’ op uw smartphone of tablet. Voeg dan uw debetkaarten toe aan de app en u kunt betalen!

Payconiq by Bancontact, waar en hoe?

Betaal eenvoudig online, in de app van handelaars, in de winkel of onder vrienden:

 • online: klik in de betaalpagina op het Bancontact- of Payconiq-logo.
 • in de winkel: scan de QR-code aan de kassa, op de betaalterminal of betaal via de winkellijst op uw smartphone.
 • onder vrienden: klik in de app op ‘Contacten’ om te betalen of op ‘Ontvangen’ om betaald te worden.

In alle veiligheid

Alle gegevens in uw app zijn beveiligd met een pincode. Uw persoonlijke gegevens worden opgeslagen op beveiligde servers, niet in de app. Ze worden in geen enkel geval aan derden meegedeeld.

De functies van de app

Ontdek enkele functies die u kunt gebruiken als u uw debetkaart aan de app koppelt.

Betaal uw aankopen, rekeningen en vrienden

Betalen kan door de QR-code te scannen bij de bakker, op uw elektriciteitsrekening of op de smartphone van een vriend.

Koop uw ticket

Een treinbiljet voor de NMBS? Een bus-, tram-, of metroticket voor De Lijn? U kunt het rechtstreeks via uw app aankopen. Da’s snel, makkelijk en veilig.

Toegang tot uw klantenkaarten

Voeg uw klantenkaarten toe aan de app, zo vindt u ze makkelijker terug wanneer u ze nodig hebt. Via widgets kunt u ze zelfs aan uw startscherm toevoegen.

Maak een groepscadeau aan

Een groepscadeau kiezen en de inzamelactie organiseren is vaak een hele klus. Kadonation, geïntegreerd in Payconiq by Bancontact, maakt het u makkelijk! Leg snel en veilig het bedrag samen en kies het cadeau of de cadeaubon uit bij heel wat merken, zonder dat u nog stuk voor stuk de winkels of websites hoeft te bezoeken.

Haal nog meer uit uw app

Als u uw betaalrekening koppelt aan de app, krijgt u toegang tot extra functies. U hoeft dan geen QR-codes meer te scannen en kunt dan:

 • een vriend rechtstreeks terugbetalen via de contactenlijst van de app: selecteer het contact, voer het bedrag in en het is verrekend.
 • uw aankopen veilig en snel betalen in een winkel: zoek de verkoper in de winkellijst van de app, voer het bedrag in en uw aankopen zijn betaald.
 • de rekening handig delen onder vrienden , zelfs na het restaurantbezoek: splits eenvoudig het bedrag op in de app en verstuur het betaalverzoek via sms, WhatsApp of e-mail.

Installeer en activeer uw app

1

Hoe installeer ik de app? Download de app, maak een account aan en kies de pincode die u wilt gebruiken om uw betalingen te bevestigen

2

Voeg uw debetkaart en bankrekening toe. Voeg in ‘Betaalmiddelen’ uw debetkaart(en) toe en bevestig met een kaartlezer. Koppel ook uw betaalrekening(en) aan de app voor extra functies.

3

Bevestig en uw app is klaar. U ontvangt een bevestigingsmail met een link. Klik erop en uw app is klaar om mee te betalen!

Hebt u een Android smartphone of tablet?

Hebt u een iPhone of iPad?

Gebruikslimieten voor Payconiq door Bancontact

Betaal- en kaartlimieten zijn van toepassing bij het gebruik van Payconiq by Bancontact.

Als u een betaling uitvoert door een QR-code te scannen onder vrienden of op de site of in de app van een handelaar, zijn de betaallimieten van de app:

 • max. € 1.500 per betaling bij een handelaar en maximaal € 250 per betaling onder vrienden (bevestiging met pincode, vingerafdruk of gezichtsherkenning);
 • max. € 2.500 per dag en per in de app toegevoegde kaart (max. € 250 onder vrienden) betalen en max. € 500 per dag en per in de app toegevoegde kaart ontvangen.

Limieten die door de bank zijn ingesteld en gekoppeld zijn aan de kaart die u in de app gebruikt, zijn ook van toepassing. Als algemene regel geldt dat we betalingen tot € 2.500 per week toestaan.

Hoe gebruikt u Payconiq by Bancontact?

De Payconiq by Bancontact-app biedt u heel wat betaalmogelijkheden. Deze 4 videos tonen u hoe eenvoudig dat is!

Smartphone kwijt of gestolen? Een technisch probleem?

Bij verlies of diefstal van uw smartphone belt u onze helpdesk Fintro Easy Banking op het nummer 02 433 45 10. U kunt ook contact opnemen met Card Stop op het nummer 078 170 170 om uw app te laten blokkeren. De app kan dan niet meer gebruikt worden, zelfs niet met uw pincode.

Bij een technisch probleem of wanneer de app niet werkt of vastloopt, neemt u contact op met Payconiq:

 • via de knop ‘Contact’ in uw app;
 • per e-mail : support@payconiq.be;
 • per telefoon : +32 (0)2 433 45 10.

Wettelijke informatie

Voor het gebruik van de Payconiq by Bancontact-app vanaf uw bankrekening wordt de dienst geleverd door Payconiq International nv, met maatschappelijke zetel te 9-11, rue Joseph Junck, L-1839 Luxemburg (Groothertogdom Luxemburg), ingeschreven in het Handelsregister onder het nummer B169621.

Algemene voorwaarden Payconiq International

Voor het gebruik van de Payconiq by Bancontact-app met uw Bancontact-kaart, wordt de dienst geleverd door Bancontact Payconiq Company SA/NV, met maatschappelijke zetel in de Aarlenstraat 82, 1040 Brussel, met registratienummer 0675 984 882.

Algemene voorwaarden Payconiq by Bancontact