Menu

Betalingen in uw zaak

Coronavirus: contactloos betalen

Verhoogde limieten voor contactloos betalen.

Meer info

Vele manieren om vandaag te betalen.

Betaalmiddelen blijven evolueren. Vandaag de dag betalen uw klanten liever met hun bankkaart of hun smartphone. Hoe speelt u daar op in? Welke betalingsmethoden biedt u hen aan? En hoe zit het met contactloos betalen? Hier vindt u een overzicht.

Contactloze betalingen

Uw klant betaalt contactloos, met zijn kaart...

De meeste nieuwe debet- en kredietkaarten zijn uitgerust met de NFC-technologie, waardoor contactloos kan worden betaald. Uw klant houdt zijn of haar kaart bij uw betaalterminal en de betaling is klaar. Hij hoeft niet eens zijn code in te voeren als het bedrag niet hoger is dan 25 euro. Ook wanneer het totaalbedrag van meerdere aankopen na elkaar niet meer dan 50 euro bedraagt, is een pincode niet nodig.

... met zijn smartphone of smartwatch

Uw klant kan u ook betalen met zijn smartphone en smartwatch: hij houdt ze bij uw betaalterminal of scant een QR-code, valideert deze en het is betaald. Apple Pay, Google Pay, Fitbit Pay, Garmin Pay, Payconiq by Bancontact... verschillende apps om u te betalen zonder kaart. En u? Het enige wat u nodig hebt is een terminal om deze contactloze betaalmethoden aan te bieden. Het enige wat zij hoeven te doen, is kiezen.

Geef de keuze aan uw klant

Aan uw klanten om te kiezen

Payconiq by Bancontact

Met de Payconiq by Bancontact-app kan de gebruiker in bepaalde winkels betalen, online aankopen doen, een vriend terugbetalen... Hij scant de QR-code of kiest uit de lijst en het is klaar.