DAGELIJKS BANKIEREN

Facturen innen via domiciliëring

Meer transparantie creëren in uw betaalbeheer? Met de domiciliëring vordert u automatisch uw uitstaande facturen in. Het enige wat u nodig hebt, is een domiciliëringscontract bij ons en een mandaat van uw klant. Nadien bieden we de invorderingsopdracht van uw factuur aan bij zijn bank. Zo is uw factuur voldaan op de vervaldag zelf. 

Waarom kiezen voor een domiciliëring?

 • Eenvoudige administratie: u bezorgt ons al uw invorderingen. 
 • Snel: op de dag van de invordering beschikt u al over het bedrag. 
 • Flexibele formule: u int eenmalig of op regelmatige basis. 
 • Transparant: u weet precies wanneer het geld op uw rekening staat

Het domiciliëringsmandaat in detail

Het werkt het domiciliëringsmandaat?

Bij de domiciliëring staat het mandaat centraal. Uw klant ondertekent dit en geeft u zo de toestemming om eenmalig of herhaaldelijk betalingen van zijn rekening af te halen. Uw garantie? Het geld staat tijdig op uw rekening, bovendien op het moment dat ú wilt. 

Hoe ontvangt u de betaling?

Beschikt u over een domiciliëringscontract bij ons en een ondertekend mandaat van uw klant? Dan start u met invorderen. Dit doet u heel eenvoudig via Easy Banking Business of Isabel. En na de invordering kijkt u net zo gemakkelijk na welke betalingen er al dan niet op uw rekening staan. U hebt meteen een overzicht. 

Ook voor uw Europese klanten

U hebt klanten in heel Europa? Perfect, want een domiciliëring is ook geldig buiten de Belgische grenzen. U voert vlot invorderingen uit in alle SEPA-landen. Daarbij horen alle landen van de Europese Unie, maar ook IJsland, Liechtenstein, San Marino, Monaco, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en Noorwegen. Uw buitenlandse facturen innen ging nog nooit zo gemakkelijk.

De business-to-businessdomiciliëring

Specifieke voorwaarden voor betalingen van uw professionele klanten 

Om facturen van professionele klanten in te vorderen, opteert u bij ons voor een business-to-businessformule. Het enige wat u nodig hebt, is een mandaat van uw klant, bevestigd door zijn of haar bank. Via deze domiciliëring kunnen uw klanten de betaling van uw factuur niet onvoorwaardelijk terug eisen, wat bij de gewone domiciliëring wel het geval is. Bovendien hoeft u ons de invorderingsopdracht maar één dag voor de vervaldag aan te bieden. 

Het contract voor een business-to-businessdomiciliëring wordt u niet bij alle banken aangeboden. Doe er dus zeker uw voordeel mee. 

Ook interessant voor u

 • Betalen via domiciliëring

  Betaal uw facturen automatisch, met of zonder variabel bedrag, via een domiciliëring. 

  Meer weten

 • Doorlopende opdracht

  Identieke betalingen die maandelijks of per kwartaal terugkeren? Automatiseer ze met de doorlopende opdracht.

  Meer weten

 • Filtrering

  Beschik sneller over betalingen van uw klanten. U hoeft zelf niets te doen en uw klant merkt er niets van.

  Meer weten

 • Inkomende betalingen

  Aanvaard betalingen per bank- en kredietkaart, ontvang online betalingen, in facturen via domiciliëring … Wij hebben de oplossingen waarmee u snel betaald wordt en tegelijk uw activiteit verder uitbouwt.