Menu

Sparen en beleggen

EPAM SYSTEMS : Vrijwillig en voorwaardelijk openbaar overnamebod in contanten, in voorkomend geval gevolgd door een vereenvoudigd uitkoopbod.

Epam Systems, Inc heeft een vrijwillig en voorwaardelijk openbaar overnamebod in contanten, in voorkomend geval gevolgd door een vereenvoudigd uitkoopbod (“het Bod”), uitgebracht op Emakina Group NV.

De biedprijs per aandeel bedraagt 29,66 EUR en het bod heeft betrekking op het geheel van de aandelen van Emakina Group NV die nog niet in het bezit zijn van Epam Systems, Inc en de met Epam Systems, Inc verbonden personen.

Indien de voorwaarden zijn vervuld heeft Epam Systems, Inc de intentie om over te gaan tot de schrapping van de aandelen van Emakina Group NV die genoteerd zijn op Euronext Growth Brussel.

Op 12 oktober 2021 heeft de FSMA het prospectus van het Bod, voorbereid door Epam Systems, Inc goedgekeurd. Dit document en het Response Memorandum zijn hieronder beschikbaar.

Het prospectus en de aanvaardingsformulieren zijn gratis beschikbaar aan de loketten van BNP Paribas Fortis NV of per telefoon bij BNP Paribas Fortis NV op het volgende nummer: +32 2 433 41 13.

Fusie van het compartiment BNP Paribas Funds Global Real Estate Securities

Op 15 oktober 2021 zal het compartiment BNP Paribas Funds Global Real Estate Securities fuseren met het compartiment BNP Paribas Funds Europe Real Estate Securities.

Meer informatie vindt u in het Bericht aan de aandeelhouders gepubliceerd door BNP Paribas Asset Management.

Fiscaal nieuws over beleggen

Blijf op de hoogte van al het fiscale nieuws voor uw beleggingen.

Hieronder vindt u meer informatie over:

Bevriezing van de fiscale plafonds tot in 2023

De regering heeft besloten om bepaalde fiscale plafonds voor de inkomstenjaren 2020 tot en met 2023 niet te indexeren. Dat gebeurt om andere uitgaven te kunnen financieren, waaronder extra gezondheidsuitgaven als gevolg van de coronacrisis.

Concreet betekent dit dat de fiscale plafonds gedurende die 4 jaar niet zullen worden geïndexeerd en op het niveau van 2019 zullen blijven.

Uitzondering: de maximumbedragen voor pensioensparen zullen wél worden geïndexeerd in 2020 en de bevriezing van de indexatie begint pas in 2021.

Inkomstenjaren 2020, 2021, 2022 en 2023

Bedrag dat recht geeft op een belastingvermindering

Pensioensparen (basisbedrag) met een belastingvermindering van 30%

990 euro

Pensioensparen (verhoogd bedrag) met een belastingvermindering van 25%

1.270 euro

Inkomstenjaren 2020, 2021, 2022 en 2023

Bedrag vrijgesteld van roerende voorheffing

Interesten op gereglementeerde spaarrekeningen

980 euro

Dividenden uit aandelen

800 euro

Beleggen in tijden van Corona

Het Coronavirus heeft ons dagelijkse leven flink door elkaar geschud en de economische impact is intussen duidelijk voelbaar. De afgelopen weken zagen we extreme beursschommelingen, zelfs de veiligere (obligatie)beleggingen konden hier niet aan ontsnappen.

Wanneer de beurzen zich zullen herstellen, kan niemand met zekerheid stellen. Onze eerste prioriteit blijft om als samenleving de verspreiding van het virus onder controle te krijgen. Dit lijkt alvast de goede kant uit te gaan. Met vastberaden geduld zal de economie, en zo ook de beurs, zich uiteindelijk herstellen.

Na elke crisis volgt een herstel

Beleggen doet u op lange termijn, dus ook voor u is het een kwestie van geduld. Tussentijdse dalingen horen erbij, en als we naar het verleden kijken, zien we dat er na elke crisis een herstel volgt. Zo stond het pensioenspaarfonds Metropolitan Rentastro Sustainable Growth, dat al sinds 1987 bestaat, in december dit jaar op zijn hoogste punt ooit. Ondanks verschillende crisissen, waaronder de bankencrisis in 2008, klom het elke keer weer hoger dan ervoor. Er is geen reden om te denken dat dit nu het geval niet zal zijn (Klik hier voor alle wettelijke informatie van dit pensioenspaarfonds).

Crisis als interessant instapmoment

Waarom zou u vandaag instappen? Momenteel zijn beleggingen gemiddeld minder duur dan twee maanden geleden. Spaarrekeningen zijn met hun huidige zwakke rente dan weer geen waardig alternatief voor beleggingen op langere termijn. Maar aangezien niemand kan zeggen wanneer het laagste koersniveau bereikt zal worden, raden we aan om beleggingen te spreiden in de tijd. Zo zal u ook rond het dieptepunt instappen.

We zijn er om uw beleggingsstrategie te bespreken

Ook in deze periode van onzekerheid blijven de algemene basisregels van toepassing: beleg op basis van uw doelstellingen, met een realistische beleggingshorizon, diversifieer uw beleggingen zoveel mogelijk en spreid ze in de tijd. Bijvoorbeeld via een domiciliëring voor de pensioenspaarfondsen en via Flexinvest voor de strategiefondsen.

Hebt u een specifieke vraag over uw beleggingen? In de huidige omstandigheden staan uw gezondheid en die van onze medewerkers centraal. Daarom geven wij, zoals de federale regering aanraadt, de voorkeur aan advies op afstand. Dit kan zowel telefonisch als via het contactformulier op onze website.

Sparen en beleggen, een wereld van verschil?

U wilt het beste uit uw spaargeld halen. Dan zijn er twee mogelijkheden: een veilige spaarrekening of een risicovolle belegging. Of dat denkt u tenminste… Want waarschijnlijk belegt u zelfs al, zonder dat u het weet. En dat is goed, want vaak loont beleggen de moeite.

Wist u dat u al belegt?

Nee, leg mij uit hoe.

Ja, maar hoe beleg ik slimmer?

Meteen naar de spaar- en beleggingsproducten

U zoekt gewoon een spaarrekening? Of u weet al waarin u wilt beleggen? Bekijk dan onmiddellijk onze verschillende spaar- en beleggingsproducten.