Menu

SEPA

Makkelijker betalen met SEPA

Dankzij SEPA kunt u uw betalingen in de SEPA-zone uitvoeren op dezelfde manier als u dat doet in België. Met hetzelfde gemak, dezelfde veiligheid en dezelfde uitvoeringstermijnen als een binnenlandse betaling.

De landen in de SEPA-zone

Welke landen zitten er in de eengemaakte betalingszone?

Tot de SEPA-landen behoren alle lidstaten van de Europese Unie: België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slovakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk en Zweden.

Maar ook in de Europese staten Liechtenstein, IJsland, Monaco, Noorwegen, San Marino en Zwitserland verlopen uw buitenlandse transacties efficiënter.

Eenvoudig overschrijven

De Europese overschrijving in een notendop:

  • betalingen in de hele SEPA-zone;
  • uniforme rekeningstructuur: de rekeningen worden op een unieke manier geïdentificeerd door het IBAN (International Bank Account Number) en de BIC (Bank Identifier Code);
  • u voert uw betalingen in de SEPA-zone uit op dezelfde manier als u dat doet in België: met hetzelfde gemak, dezelfde veiligheid en dezelfde uitvoeringstermijnen als een binnenlandse betaling.

Automatisch facturen betalen

Betaal uw vaste facturen, bijvoorbeeld voor water en ektriciteit, automatisch met een Europese domiciliëring.

Het verschuldigde bedrag gaat automatisch van uw rekening.

Veilige kaartbetalingen

SEPA voert voor betalingen met bankkaarten nieuwe gemeenschappelijke regels en standaarden in. Doel? Garanderen dat iedereen binnen de SEPA-zone gebruiksvriendelijk, veilig en op dezelfde manier met de kaart kan betalen en geld kan opvragen.

Alle door Fintro uitgegeven betaalkaarten beschikken over de Maestro-functie en zijn beveiligd met de combinatie van chip en pincode. Betalingen met uw kredietkaart doet u veilig dankzij de CVC-code, de drie cijfers op de achterkant.