Menu

Wie zijn wij?

Fintro, een netwerk van zelfstandige bankagenten waar het de mensen achter de cijfers zijn die tellen

Als onderdeel van de BNP Paribas Groep en afdeling van BNP Paribas Fortis nv, marktleider in België, heeft Fintro een distributienetwerk van +/- 250 zelfstandige bankagenten in België.

Onze klantenportefeuille bestaat grotendeels uit particulieren, zelfstandigen en kleine ondernemingen waarmee we via onze agenten lokaal een lange termijn relatie beogen. Dankzij het feit dat we onderdeel uitmaken van BNP Paribas Groep en onze nauwe samenwerking met BNP Paribas Fortis, kunnen we onze klanten een brede waaier van producten aanbieden: een uniek concept in België!

In onze benadering benadrukken we een netwerk te zijn van zelfstandige bankagenten die ervoor gaan om zowel aan mensen als aan hun projecten zuurstof te geven. De drijvende kracht hierachter zijn onze vier waarden: warmte, gezond verstand, verantwoordelijkheid en verbinding. Het lokale Fintro-netwerk smeedt sterke banden met de lokale gemeenschap door middel van nabije gepersonaliseerde dienst- en adviesverlening. Hierin zit onze kracht: de Fintro-klanten genieten van een stabiel en vertrouwd contact met hun Fintro-agent gedurende de verschillende fasen in hun leven.

Onze filosofie

Mensen helpen bij het uitvoeren van hun financiële plannen is een voorrecht. Dat moet goed, grondig, met gezond verstand én met kennis van zaken gedaan worden.

En dat lukt alleen door écht naar mensen te luisteren.

Samen met onze bankagenten investeren we daarom in een stabiele langetermijnrelatie met elke klant en medewerker om samen stappen vooruit te zetten, in het leven of in het werk. Samen gaan we ver in onze inspanningen omdat de mensen waarvoor we het doen zo dichtbij zijn.

Want achter de cijfers waarmee we werken zijn het de mensen die écht tellen.

Lokaal en bereikbaar

Onze Fintro-agenten zijn er voor hun buurt: ze staan letterlijk én figuurlijk dicht bij u als klant en werken zo het beste plan uit voor elk van uw persoonlijke en/of professionele projecten.

Bovendien is de Fintro-agent ook zelf ondernemer en daardoor is hij flexibel, bereikbaar, proactief en toegewijd.

Zakelijk of privé, de Fintro-agent gaat met u mee

Bij uw Fintro-agent kunt u, op elk moment van uw leven, rekenen op aangepast advies en een uitgebreid producten- en dienstengamma op maat.

Handige en moderne producten voor dagelijks bankieren, doordacht advies voor elk te financieren project of de juiste belegging: uw Fintro-agent helpt u met kennis van zaken en op basis van uw persoonlijke situatie, zowel privé als professioneel.

Neem hier contact op met de Fintro-agent in uw buurt.

Een culturele sponsor

De voornaamste draaischijf bij onze sponsoringsdossiers is het principe van verbinding tussen mensen.

Op cultureel vlak dragen we ook graag ons steentje bij en ondersteunen we diverse initiatieven: 

  • De PrixFintroPrijs, Supporting Young Artists: Fintro beloont jaarlijks jonge kunstenaars die blijk geven van durf, visie en maatschappelijk engagement. Jonge kunstenaars tussen 18 en 32 jaar wiens onmiskenbaar talent mens en maatschappij uitdaagt om in de spiegel naar morgen te kijken. Want in het kleine atelier, het lokale repetitiezaaltje of het schrijfhok in de tuin worden elke dag nieuwe verhalen gemaakt. De vele geëngageerde en creatieve jonge mensen uit alle uithoeken van het land verdienen dan ook echte aandacht en steun om wat ze in hun mars hebben ten volle te ontwikkelen. De PrixFintroPrijs bestaat uit vijf categorieën. Meer weten
  • Het Lezerscollectief: dit netwerk van straffe vrijwillige leesbegeleiders verbindt mensen met elkaar en maakt ze sterker in de maatschappij door samen in diverse leesgroepen literaire verhalen en gedichten te lezen.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Fintro is sinds 2018 tevens de trotse sponsor van het Paralympic Belgium Team. Hiermee weerspiegelen wij onze overtuiging dat sport mensen met elkaar verbindt, gemeenschappen samenbrengt, inclusie bevordert en ons allen kan inspireren.

We verlenen ook onze steun aan de organisatie Be.Face.Dit is een netwerk van ondernemingen die hun middelen samenbrengen om de sociale en professionele integratie van kwetsbare doelgroepen te bevorderen aan de hand van concrete acties in samenspraak met lokale spelers. Samen met een aantal medewerkers uit de hoofdzetel van Fintro hielpen we o.a. mee aan de voedselbedelingen in Brussel en deden we een inzameling van schoolmateriaal voor minderbedeelde families.

Verder steunen we ook Te Gek!?, een vereniging die het taboe rond geestelijke gezondheid wil slopen en psychische problemen bespreekbaar wil maken. Via tal van uitgerolde activiteiten en nieuwe methodieken zetten ze bovendien in op een humane geestelijke gezondheidszorg.

Allemaal maatschappelijk verantwoorde ambities die naadloos aansluiten bij onze waarden.

Fintro, waar vooral het menselijk contact telt en het gaat om de mensen achter de cijfers.