Menu

Wie zijn wij?

Fintro, een netwerk van zelfstandige bankagenten waar het de mensen achter de cijfers zijn die tellen

Als onderdeel van de BNP Paribas Groep en afdeling van BNP Paribas Fortis nv, marktleider in België, heeft Fintro een distributienetwerk van +/- 300 zelfstandige bankagenten in België.

Onze klantenportefeuille bestaat grotendeels uit particulieren, zelfstandigen en kleine ondernemingen waarmee we via onze agenten lokaal een lange termijn relatie beogen. Dankzij het feit dat we onderdeel uitmaken van BNP Paribas Groep en onze nauwe samenwerking met BNP Paribas Fortis, kunnen we onze klanten een brede waaier van producten aanbieden: een uniek concept in België!

In onze benadering benadrukken we een netwerk te zijn van zelfstandige bankagenten die ervoor gaan om zowel aan mensen als aan hun projecten zuurstof te geven. De drijvende kracht hierachter zijn onze vier waarden: warmte, gezond verstand, verantwoordelijkheid en verbinding. Het lokale Fintro-netwerk smeedt sterke banden met de lokale gemeenschap door middel van nabije gepersonaliseerde dienst- en adviesverlening. Hierin zit onze kracht: de Fintro-klanten genieten van een stabiel en vertrouwd contact met hun Fintro-agent gedurende de verschillende fasen in hun leven.

Onze filosofie

Mensen helpen bij het uitvoeren van hun financiële plannen is een voorrecht. Dat moet goed, grondig, met gezond verstand én met kennis van zaken gedaan worden.

En dat lukt alleen door écht naar mensen te luisteren.

Samen met onze bankagenten investeren we daarom in een stabiele langetermijnrelatie met elke klant en medewerker om samen stappen vooruit te zetten, in het leven of in het werk. Samen gaan we ver in onze inspanningen omdat de mensen waarvoor we het doen zo dichtbij zijn.

Want achter de cijfers waarmee we werken zijn het de mensen die écht tellen.

Lokaal en bereikbaar

Onze Fintro-agenten zijn er voor hun buurt: ze staan letterlijk én figuurlijk dicht bij u als klant en werken zo het beste plan uit voor elk van uw persoonlijke en/of professionele projecten.

Bovendien is de Fintro-agent ook zelf ondernemer en daardoor is hij flexibel, bereikbaar, proactief en toegewijd.

Zakelijk of privé, de Fintro-agent gaat met u mee

Bij uw Fintro-agent kunt u, op elk moment van uw leven, rekenen op aangepast advies en een uitgebreid producten- en dienstengamma op maat.

Handige en moderne producten voor dagelijks bankieren, doordacht advies voor elk te financieren project of de juiste belegging: uw Fintro-agent helpt u met kennis van zaken en op basis van uw persoonlijke situatie, zowel privé als professioneel.

Neem hier contact op met de Fintro-agent in uw buurt.

Een culturele en sportieve sponsor

De voornaamste draaischijf bij onze sponsoringsdossiers is het principe van verbinding tussen mensen.

Op cultureel vlak dragen we ook graag ons steentje bij en ondersteunen we diverse initiatieven gelinkt aan leesbevordering en boeken: 

  • Het Lezerscollectief: dit netwerk van straffe vrijwillige leesbegeleiders  verbindt mensen met elkaar en maakt ze sterker in de maatschappij door samen in diverse leesgroepen literaire verhalen en gedichten te lezen.
  • Le Prix Fintro Ecritures noires: samen met «La Foire du Livre de Bruxelles» werd in 2017 voor het eerst «Le Prix Fintro Écritures noires» gelanceerd . Met dit initiatief willen we aantonen dat we meer zijn dan een partner in geldzaken. Wij bieden namelijk schrijvers met  niet-uitgegeven manuscripten de kans om toch een plaats in het literaire landschap op te eisen door hen te helpen bij de eerste publicatie van hun manuscript.
  • De Fintro Prijs: in oktober 2018 werd naar analogie van de Prix Fintro ook voor het eerst de Fintro Prijs “Spannend Boek” gelanceerd en dit in samenwerking met Boek.be. Deze literaire prijs richt zich op schrijverstalent in Vlaanderen. Met deze prijs beogen we de realisatie van een droom van Vlamingen die nog nooit een boek hebben uitgegeven, door de eerste publicatie van hun manuscript.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Fintro is sinds 2018 tevens de trotse sponsor van het Paralympic Belgium Team. Hiermee  weerspiegelen wij onze  overtuiging dat sport mensen met elkaar verbindt, gemeenschappen samenbrengt, inclusie bevordert en ons allen kan inspireren.

We verlenen ook onze steun aan de organisatie Be.Face.Dit is een netwerk van ondernemingen die hun middelen samenbrengen om de sociale en professionele integratie van kwetsbare doelgroepen te bevorderen aan de hand van concrete acties in samenspraak met lokale spelers. Samen met een aantal medewerkers uit de hoofdzetel van Fintro hielpen we o.a. mee aan de voedselbedelingen in Brussel en deden we een inzameling van schoolmateriaal voor minderbedeelde families.

Allemaal maatschappelijk verantwoorde ambities die naadloos aansluiten bij onze waarden.

Fintro, waar vooral het menselijk contact telt en het gaat om de mensen achter de cijfers.